Wysłany: Sob Maj 12, 2007 10:06 Wasze nick'i dlaczego akurat takie :D
Tak jak w temacie skad wzieły sie wasze nick'i co symbolizuja lub z czym sa zwiazane
Ciekawi mnie najbardziej nic Krzyska (thef) z angielskiego jesli by dodac literke "t" wyraz oznacza "kradzież"
Interesują mnie tez znaczenie nicków walkie, Ant, IIygas,sTERYD no i przedewszystkim zababmw oraz wiele innych
Chciałbym tez zauważyć ze wiekszość grona moderatorskiego ma swoje imie w nicku(piter, maciej MaReK Brt -to chyba od Bartek? emes -to od Przemka Irek wiadomo, Pablo i Paul to juz chyba ksywki ? czyzby jakas tradycja
Hmm jak słusznie zauważyłeś Brt to od Bartka Początkowo na stronie klubowej był inny nick - ksywka ze szkoły średniej (patrz: email ) ale został zmieniony na łatwiejszy
Hmmmm wypadałoby, żebyś też ze swojego nicka sie wytłumaczył
PS. Emes nie jest od Przemka ale niech sam napisze jeśli chce
Interesują mnie tez znaczenie nicków walkie, Ant, IIygas
Mój jest bardzo prosty. Składa się z pierwszej litery imienia (Łukasz) i całego nazwiska (Łygas) a w związku z brakiem polskich znaków zostało 2x L. llygas
A wybrałem taki nick dlatego że taki identyfikator do systemu mam w pracy.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
A ja mam Reed bo kiedys pod wrazeniem przeczytania ksiazki (od deski do deski - w dwa wieczory ) Robocop spodobala mi sie postac sierzanta Warren Reed'a. I jego nazwisko "przejalem"
thefallenangel - tak było w oryginale, zresztą po mailu można sprawdzić. Historia błaha, miałem swego czasu duże problemy osobiste i mega doła. No i w związku z tym bywałem często nieznośny dla znajomych, co dla tych, którzy mnie bliżej znają mogłoby się wydawać nie możliwe. No i tak raz mi kumpel powiedział, że z aniołka zmieniłem się w diabełka, po czym dodał: "fallen angel". Tak więc przylgnęło do mnie na jakiś czas, co zaowocowało kilkoma nickami w necie "thefallenangel", aż się wziąłem w garść i wyleczyłem z głupiego dołowania i pogłębiania tylko problemów. Postanowiłem się też odciąć od mrocznego nicka, a że jego skrót, którego używali ludzie piszący do mnie spodobał mi się no to jest teraz THEF.
PS>mail niestety został
Revolt, hmmm.. grałem kiedyś z kumplami w akademiku na kompach w takie samochodziki zdalnie sterowane
Revolt, hmmm.. grałem kiedyś z kumplami w akademiku na kompach w takie samochodziki zdalnie sterowane
Hmmm nie o gre chodzi w moim przypadku.
Moja historia kiedys była całkiem podobna do tej opisanej przez Thef'a i dlatego tez powstał Revo za dawnych czasów od rewolucji - przemiany ale ze nie było na niektórych portalach lub forach miejsca dla takiego nica wiec dodałem "lt" i powstał Revolt.
cos o mnie teraz... wszyscy od kiedy pamietam nazywali mnie pawciu, byla to ksywka pochodzaca oczywiscie od mojego imienia - Pawel, a ze latwo mi jest to zapamietac to bardzo czesto jej uzywam na niektorych forach uzywam nicku K_A_T - mialo wowczas to skutek na temat fscynacji pewnego zespolu i zbyt glebokie wglebienie sie w jego filozofie co nie znaczy nadal lubie sobie go posluchac...
mrd - tajemna symbolika literowa pochodząca z kultury Inków, a każda z liter zawiera moc żywiołów żartuje oczywiście.
Kiedyś miałem ksywkę "murdock" (jeden oszołom z "drużyny A"), a ze często lubiłem pograć w stare gierki (wpisy 3 literowe) to zrobił sie taki skrócik.
Na forum perkusji online też mnie pytali o znaczenie tego skrótu - odpowiadałem ze to: Mam Rozje.....y Drumset (z ang. zestaw perkusyjny) używałem wtedy starego Polmuza
xavier..fascynacja bajka X-man`s..i goscia w niej. Dr Xavier to jedna z postacji tej bajki ktora potrafila mieszac ludzia w umyslach..ja staram sie to robic za pomoca gramofonow i plyt vinylowych
Tomi - wiadomo ,
114 -> Pierwszy Roverek i w ogóle pierwszy samochód. Od 2000r. zawsze była w domu 114 jest.. i zawsze pewnie już będzie... Może inne Roverki będą się zmieniac ale R114 ma miejsce w historii, w sercu i w garażu oczywiście
_________________ Pozdrawiam
7Tomi
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 20:42
Co prawda nie było mnie na liście do wytłumaczenia, a że też mam 114, więc się odezwę:
bialy - taki kolor włosów(kilku widziało ), "siwy" w klasie już był, więc od młodych lat został "biały"
114 - mam co prawda 600-kę, a nie 114 - przy ustawianiu pierwszego konta pocztowego "bialy" już był zjęty, więc strzeliłem "114" i tak już zostało.
...i to by było na tyle...
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 21:31
No to i ja się dorzucę - żem ogólnie wyzwolony duchem to z dawnych lat spodobało mi się określenie easy rider a że słuchałem i wciąż wracam często do muzyki Hendrixa to zapożyczyłem od niego mini skrócik ezy bo na płycie było EZy rider ( samo EZ by pewnie wystarczyło ale głupio by wyglądało). No pozaty to ezy bardzo przystaje do moejgo usposobienia więc przyjąłem
Nic z imieniem ani z nazwiskiem za to nick zawsze w necie przeze mnie stosowany.
Gdybym miał stare ksywy używac to by było johnny lub jose (przez to parszywe hiszpańskie "h" - hose)
[ Dodano: Sob Maj 12, 2007 10:39 pm ]
Ciekawym tez dlaczego przemek_docent docentem jest a piter34 ma 34 (lat?) lub walkie! - jej całokształt
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum