Wysłany: Nie Maj 13, 2007 20:11 [R400] Wysokość fotela
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam. Mam takie pytanko odnosnie fotela kierowcy. Czy u Was fotel tez jest tak wysoko mimo obnizenia go maksymalnie? W poprzednim samochodzie jak obnizylem fotel do samego dolu to siedzialem prawie na podlodze a cala deska rodzielcza robila wrazenie jak by mnie otaczala. Tutaj natomiast siedze tak jak by ponad cala deska a do podlokietnika musze sie ciut wygiac zeby oprzec na nim lokiec. Czuje sie jak na krzesle. Siedzac widze maske co w zadnym z moich poprzednich aut mi sie nie zdazylo. (Chcialem zaznaczyc ze nie mam tez oparcia pionowo, ale tez nie leze na fotelu jak na lezaku plazowym i nie jestem bardzo wysoki [180cm])Mial ktos z Was taki problem? Myslicie ze mozna cos z tym zrobic?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 25, 2010 23:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 20:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Coś z tym zrobić to chyba się technicznie nie da,a co do 1 pytania to tak jest wysoko-tzn ja mam 180cm wzrostu a mimo ustawienia fotela najniżej maskę widzę bez problemu.
Wcześniej jeżdziłem Citroenem Xsara i w najniższym położeniu też siedziałem "na ziemi" ale powiem ci że w Roverze mimo że jest wyżej to jest o niebo wygodniej.A co do słów że jest wysoko jak na krześle,to jak jechałem brata Puntem to tam siedziało mi się w odniesieniu do tych słów jak na krześle barowym
Też mam fotel (w R45) max w dole i przy moim prawie 190cm jest mały problem. Nie żeby przerażał mnie widok maski z przodu, ale muszę stawać 10m przed światłami, żeby je w górze widzieć
Poza tym regulacja kierownicy kończy się jakby w połowie max ustawienia. Lekko zasłania mi zegary Poza tym jest raczej OK
Ja przy moim wzroście (194) również mam problemy przez to że jest za wysoko. Poprzednio dość często jeździłem Vectrą i tam jak ustawiałem fotel na sam dól to było miło i nisko a tutaj jakoś tak wysoko... Fajnie jakby ktoś znalazł sposób żeby to zmienić.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Fajnie by bylo jak by ktos znalazl sposob i chyba ja sie za to wezme w wolnej chwili.
Jezeli w Vectrze fotel obniza sie tak jak w omedze to czujesz pewnie teraz to co ja
Pozdrawiam
Witam wszystkich na forum, jako że od wczoraj dołączyłem do grona użytkowników Roverów to muszę popytać o kilka rzeczy
1. Działa mi tylko 4 bieg wentylacji - chodzi o te rezystorki opisane na forum ?
2. Dzisiaj dźwignąłem fotel na maxa w górę bo chciałem zobaczyć regulację i teraz nie da się go obniżyć :O Fotel reguluje się tym pokrętłem obok lewej nogi (w dół) a podnosi się wajchą obok wajchy przód/tył ? Jak kręcę tym pokrętłem to nic się nie zmienia, a teraz siedzę jak na szpilkach
No i ogólnie co daradzacie jak kupiłem wczoraj autko, na co najbardziej zwrócić uwagę
Witam wszystkich na forum, jako że od wczoraj dołączyłem do grona użytkowników Roverów to muszę popytać o kilka rzeczy
1. Działa mi tylko 4 bieg wentylacji - chodzi o te rezystorki opisane na forum ?
2. Dzisiaj dźwignąłem fotel na maxa w górę bo chciałem zobaczyć regulację i teraz nie da się go obniżyć :O Fotel reguluje się tym pokrętłem obok lewej nogi (w dół) a podnosi się wajchą obok wajchy przód/tył ? Jak kręcę tym pokrętłem to nic się nie zmienia, a teraz siedzę jak na szpilkach
No i ogólnie co daradzacie jak kupiłem wczoraj autko, na co najbardziej zwrócić uwagę
Pozdro
Ad.1 Tak, rezystor.
Ad.2 Fotel podnosi się wajchą i opuszcza wajchą. Pokrętło z przodu fotela służy do regulacji odcinka lędźwiowego.
Pozdro
Ad.1 Tak, rezystor.
Ad.2 Fotel podnosi się wajchą i opuszcza wajchą. Pokrętło z przodu fotela służy do regulacji odcinka lędźwiowego.
Ok a jakiś pomysł co może powodować to że teraz nie da się go obniżyć ? Chyba że coś źle robię. Ja pociągnąłem wajchę do góry i fotel poleciał na maxa do góry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum