Wysłany: Pon Maj 14, 2007 18:57 [R416] Czyszczenie krokowca i przepustnicy.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Mam zamiar wyczyscic w roverku przepustnice i krokowca i stad moje pytanie ---czy krokowiec przy wylaczonym zaplonie ma jakies napiecie? Pytam, bo przeczytalem aby przy odlaczaniu stykow odlanczac aku, bo komp moze nabrac bledow. Ale skoro tam nie bedzie napiecia to chyba nic nie nabierze. I czy sie nic z niego nie sypnie jak go bede odkrecal (sprezynki, szczotki). Na szczescie moja przepustnica nie jest grzana plynem tak jak to jest opisane w FAQ (silnik 1,4) wiec obedzie sie bez problemow z odpowietrzaniem.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 25, 2010 23:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 18:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 22:52
przeczytaj TO
wprawdzie jest z kompletnie innego auta, ale idea jest taka sama.
kiedys ktos polecil mi wyplukanie w rozpuszczalniku, ale to skonczylo sie wizyta na szrocie.
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 11:52
weszlem tam z FAQ a nie wnikam gdzie mnie przekierowalo po nicisnieciu linka, a ze jest to inny silnik to dlatego pisze, ze ja nie mam tego problemu z grzaniem z wezami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum