Zaślepki to też ciężka sprawa, trudno znaleźć a już w przyzwoitej cenie to masakra (poniżej 100 zł/komplet to naprawdę problem).
Halogeny z 200 ponoć pasują, ale nie pasuję te plastiki naokoło - takie info mam od sprzedawcy na allegro.
Ja osobiście wyciąłem odpowiedni kształt z blachy, pomalowałem na czarno (niestety dośc brzydko - do poprawki) i na razie jeżdżę - koszt żaden a przynajmniej to jakoś wygląda. Teraz mogę spokojnie szukać dalej.
Nie zgodzę się.
Są takie miejsca w Polsce, gdzie posiadanie świateł przeciwmgłowych jest wręcz niezbędne (tereny, gdzie np. ZAWSZE rano/wieczorem jest gęsta mgła; jakieś mokradła, okolice stawów, jezior, itp.)
Z mojego punktu widzenia (jazda po Krakowie, rzadko trasy) to rzeczywiście nieprzydatny gadżet.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
No tak, ale z doświadczenia wiem, że 90 % kierowców nie używa halogenów, a jeżeli już używa, to łamie przepisy, bo albo widoczność jest powyżej 50 m albo używają ich zamiast świateł mijania.
A propos. Wczoraj w TVN Turbo w ToolBoxie facet montował światła do jazdy dziennej w Golfie III. Nie oglądałem do końca, jak to wyszło, ale może to jest jakaś alternatywa dla halogenów. Jedno co słyszałem jak mówił, że światła nie mogą być zamontowane głębiej od krawędzi samochodu niż 40 cm, nie mogą być zbliżone (rozstaw) do siebie poniżej 60 cm oraz muszą być min 25cm nad ziemią. On montował je w miejscu, gdzie w Roverku jest miejsce na halogeny (w Golfie są to kratki w zderzaku).
Widziałem ten odcinek i montaż świateł do jazdy dziennej. Pomysł jest OK, ale podejrzewam, że ciężko będzie dostać ładne lampy do jazdy dziennej, żeby nie zeszpeciły Roverka Widziałem na drodze kolesia w szmelcwagenie, z założonymi takimi lampami diodowymi z alledrogo. Trzeba sie dobrze przyglądac, żeby zobaczyć czy toto świeci. Kiszka taka jakich mało
O ile dobrze kojarzę, to te z hatchbacka są w przybliżeniu trapezowe, te z sedana z kolei bardziej przypominają romb (tzn nie do końca, bo obie ścianki pochylone są w tą samą stronę ale pod różnym kątem).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum