Wysłany: Nie Maj 13, 2007 17:27 [R200 1,4 97'] Osłonki Świateł Przeciwmgielnych
Witam,
Na wstępie pozdrawiam kolegę który stał się szczęśliwym posiadaczem moich osłonek. Dwa kawałki plastiku nie pozwoliły mu przejść obojętnie obok mojego auta - musiał je sobie przywłaszczyć. Przecież nie mógł pozwolić, abym ja miał a on nie! A teraz pewnie dumny z siebie montuje je na swoim zderzaku. Ale co się dziwić, to takie nasze Polskie Gratuluję!
A teraz pytanie, gdzie szukać takich osłonek? Interesują mnie tylko legalne źródła, bo do poziomu kolegi się nie zniżę. Zdaję sobie sprawę, że znalezienie ich nie będzie proste. Na allegro tylko zaślepki namierzyłem, osłonki tylko w kompletnych zderzakach tam występują
maciej: poprawiłem model w temacie
_________________ Rover 200Si 1,4 kat 16V 97' - Nightfire
Ostatnio zmieniony przez maciej Sro Maj 16, 2007 10:12, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 17:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witaj w klubie
Dzisiaj w moim Roverku 200 Longchamp również skradziono te zaślepki - wiec juz są potrzebne 2 komplety. Ciekawe czy mieli konkretne zamówienie czy po prostu brali co popadło do roverków ?
Moje w kolorze czarnej perły a Twoje ?
Ciekawe czy tez na Rakowcu parkujesz bo moje zwinęli z ul. Baleya. Ja tez sie wkurzyłem ale pojeżdżę po szrotach lub na giełdę i może kupię - nie bedę wnikał w pochodzenie bo juz dawno sie do takich "akcji" przyzwyczaiłem i jedyne co mnie cieszy to fakt ,iż zrobili to "technicznie" /a bywa że wyrywaja na chama i straty sa wieksze/.
Jak namierzysz gdzies te zaślepki to daj znać jesli bedzie wiecej kpl
Witaj w klubie :(Dzisiaj w moim Roverku 200 Longchamp również skradziono te zaślepki - wiec juz są potrzebne 2 komplety. Ciekawe czy mieli konkretne zamówienie czy po prostu brali co popadło do roverków ? Ciekawe czy tez na Rakowcu parkujesz bo moje zwinęli z ul. Baleya.
Mieszkam właśnie na Rakowcu, ul. Sąchocka. Wygląda na zmasowaną akcję
Cichaj napisał/a:
Moje w kolorze czarnej perły a Twoje ?
Moje były czarne, kolor plastiku. Tylko nie wiem czy o tym samym mówimy. Moje to nie zaślepki tylko ramki halogenów. Można w załączniku zobaczyć.
Cichaj napisał/a:
Ja tez sie wkurzyłem ale pojeżdżę po szrotach lub na giełdę i może kupię - nie bedę wnikał w pochodzenie bo juz dawno sie do takich "akcji" przyzwyczaiłem i jedyne co mnie cieszy to fakt ,iż zrobili to "technicznie" /a bywa że wyrywaja na chama i straty sa wieksze/.
U mnie również, żadnych strat na szczęście. Jedyne co to ślad na lakierze po śrubokręcie.
Cichaj napisał/a:
Jak namierzysz gdzies te zaślepki to daj znać jesli bedzie wiecej kpl
Jasne nie ma sprawy. Ja Ciebie również o to poproszę jak znajdziesz pierwszy.
No właśnie nie mam. Na Allegro znalazłem tylko w komplecie z całym zderzakiem za 500-600zł. A to zdjęcie co wstawiłem to mojego Roverka. Teraz z wiadomych względów wygląda inaczej ten fragment
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 20:25
poczekajcie kilka dni może na allegro się pojwią, albo były już pod klienta. Ja bym tych h...
łapy powyrywał bo to jest szczyt, ale nie martwcie sie od innych marek też giną.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Można zamówić zaslepki w Ital-Mot na Rydygiera w Warszawie - jest tam główny przedstawiciel cz. rovera. Komplet "jedyne" 200 zł , czas oczekiwania 1-2 tyg. ale są
Ja chyba nie dam 2 stów za kawałki plastiku.
Oglaszam konkurs na najciekawsze/praktyczne zastapienie oryginalnych zaslepek jakąś zmyślną "dekoracją" dającą się tam wpasować /może kratka ogrodowa, kawalek czarnego styropianu, gumowy lej od przepychacza.... no czym te otwory mozna jeszcze zatkać, coby nie zeszpecic do reszty ?
No to pierwsza propozycja Siatki z osłon głośników wycięte i wyprofilowane. Najpierw szablon z kartonu, później wycinanie nożycami do blachy, profilowanie szczypcami i ciągłe przymiarki, na końcu montaż . Ważne , żeby nie zapomnieć o pozostawieniu pasków siatki do późniejszego wewnętrznego montażu siatek podczas wycinania (coś w stylu wypustek w kartonikowych wyklejankach). Efekt poniżej
PS. Jaka nagroda w konkursie
[ Dodano: Sro Maj 16, 2007 12:27 am ]
Też stwierdziłem, że nie dam ani 100 ani tym bardziej 200PLN za zaślepki, a allegrogo nie dam zarobić i nie będę ryzykował ponownej kradzieży
Brawo - super pomysł
-nie wiem czy ze mnie będzie dobry "zetpetowiec" ale spróbuję tak zrobic w wolnej chwili
Stawiam zgrzewke piwa pierwszemu, który wykona podobna zaślepkę i wstawi z sukcesem do zderzaka swojego roverka
Do odebrania w W-wie po wczesniejszym kontakcie .
Jak zrobie pierwszy to sam sie upije z radosci
Pozdrawiam BRT i wszystkich pomyslowych roverkowiczów
Tomek v cichaj
--------------------------------
Na razie BRT wygrywa - ale dajmy szanse innym.
Proponuję ustalić termin zakończenia konkursu na 15 czerwca /za miesiąc/.
Byłoby fajnie jakby ktos cos dorzucił do puli "nagród". Może wyjdzie z tego niezła imprezka a zwycięzca konkursu będzie mial na niej open bar
Oglaszam konkurs na najciekawsze/praktyczne zastapienie oryginalnych zaslepek jakąś zmyślną "dekoracją" dającą się tam wpasować /może kratka ogrodowa, kawalek czarnego styropianu, gumowy lej od przepychacza.... no czym te otwory mozna jeszcze zatkać, coby nie zeszpecic do reszty ?
Od spodu mata szklana plus żywica, od zewnatrz szpachla, podkład i lakier
Cytat:
Na pohybel hienom roverkowym i innym
Na pohybel.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Można zamówić zaslepki w Ital-Mot na Rydygiera w Warszawie - jest tam główny przedstawiciel cz. rovera. Komplet "jedyne" 200 zł , czas oczekiwania 1-2 tyg. ale są
Ja chyba nie dam 2 stów za kawałki plastiku.
Sprzedawca niczym nie różni się od złodzieja w tym wypadku. 200 zł jest sumą zaporową, plastik droższy od złota normalnie! Ale nawet to nie jest najgorsze Problem w tym, że pewnie po tygodniu ktoś znowu sobie je przywłaszczy. Błędne koło
Cichaj napisał/a:
Na pohybel hienom roverkowym i innym
Na pohybel!
Tak wygląda 400 z zaślepkami home made. tylko malowanie musze poprawić.
Niestety tylko takie zdjęcie w chwili obecnej mam, ale jakby co to zrobię lepsze. Zrobione z blaszki nierdzewnej i pomalowane. Potem jeszcze popodginane odpowiednio i wklejone na silikonie.
Trochę zbliżona i pojaśniona strona lewa
Ostatnio zmieniony przez piter34 Sro Maj 16, 2007 11:01, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Kwi 2006 Posty: 41 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 12:18
To metoda dla leniwych i malocierpliwych: od zewnatrz folia PE tasma klejona do obwodu dziur. Od srodka trysniecie pianka PU; pewnie dwukrotne by w glebi szybciej stanela. Po stanieciu folia latwo odejdzie. Powierzchnia gladka. Mozna podszpachlowac lub pomalowac od razu. Kiedy mozna odebrac nagrode - pracuje na Banacha, blsko od Was, ofiar. Do mojego karawanu jeszcze sie nie dobrali - nie mam swiatelek i zaslepek i nocuje w innej dzielnicy.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Sty 2006 Posty: 46 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 15:27
Witam, kolegow U moim roverku tez brakowalo ów zaślepek. Tez sie zastanawialem skad kupic Mianowicie zalslepki pod moje halogenki na allegro kosztowaly ok 50 zl/ szt juz dokladnie nie pamietam. Udalem sie wiec do autroyzowanej stacji Rovera ( Al.
29 Listopada BWR Podolscy w Krakowie) gdzie za zaslepki sciagniete z Angli zaplacilem 23 zl/sz. Dodam ze ja kupowlaem zaslepke pod halogen nie wiem ile kosztuja zaslepki bez halogena
Pozdrawiam i zycze udanych zakupów
Jeżeli temat nadal jest aktualny i ktoś szuka zaślepek na otwory od halogenów lub ramek do halogenów, mogę podać godny polecenia namiar. Zainteresowanych proszę o wiadomość na PW.
Jeżeli temat nadal jest aktualny i ktoś szuka zaślepek na otwory od halogenów lub ramek do halogenów, mogę podać godny polecenia namiar. Zainteresowanych proszę o wiadomość na PW.
Udalem sie wiec do autroyzowanej stacji Rovera ( Al.
29 Listopada BWR Podolscy w Krakowie) gdzie za zaslepki sciagniete z Angli zaplacilem 23 zl/sz.
To ja powiem, że kolega miał duże szczęście. Zdesperowany dzwoniłem do tej firmy w Krakowie choć jestem z Warszawy. Faktycznie mają ramki do halogenów po 23 zł ale została im się jedna szt. drugą musieliby zamawiać (i tu ciekawostka) z Warszawy. Tyle tylko, że tutaj ta ramka kosztuje 103 zł. Okazało się, że od nowego roku Anglicy zmienili cenniki i tyle właśnie każą sobie płacić za taką ramkę. Paranoja!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum