Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 157 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 10:32
A pilota Lukas 3TXA powinieneś dostać w komisie u www.tomateam.pl
[ Dodano: Pon Maj 14, 2007 11:41 am ]
Zadziwiająca sprawa jak można zakupić auto bez pilota i kodu wyłaczającego immo.Wydaje mi sie ,że z braku powyzszych nie ma możliwości odpalenia auta.
_________________ ...pędzą konie po betonie w szarej mgle...
Zadziwiająca sprawa jak można zakupić auto bez pilota i kodu wyłaczającego immo.Wydaje mi sie ,że z braku powyzszych nie ma możliwości odpalenia auta.
Jak poprzedni właściciel wklepał kod, to immo będzie nieaktywne do czasu zamknięcia auta pilotem lub wyjęcia aku (a to moze być długi czas). tym przypadku ta druga opcja miała miejsce
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 10:53
Używam pilotów 3TXA w swoim [R416 Si] z 97r.- piloty po otwarciu nimi zamków wyłączają immo lub nie.Jeśli nie wyłączy sie immo i pojawia się sygnał dzwiękowy to wyłączam immo którymkolwiek z przycisków na pilocie.Baterie w pilotach mam nowe.A więc informacja o aktywnym i pasywnym immo w moim przypadku nie do końca mnie przekonuje.
pozdrawiam
A więc informacja o aktywnym i pasywnym immo w moim przypadku nie do końca mnie przekonuje.
Bo widocznie masz wersję bez czujnika zbliżeniowego, tak jak ja. A nowsze R200 (i pewnie R400, 25, 45) mają takowe urządzenie, więc wtedy powtórne naciskanie przycisku w pilocie jest zbędne. Błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli
piloty po otwarciu nimi zamków wyłączają immo lub nie
?
Raz wyłączają, a raz nie? Dobrze rozumiem?
tolik napisał/a:
Jeśli nie wyłączy sie immo i pojawia się sygnał dzwiękowy to wyłączam immo którymkolwiek z przycisków na pilocie.Baterie w pilotach mam nowe.A więc informacja o aktywnym i pasywnym immo w moim przypadku nie do końca mnie przekonuje.
Informacja w FAQ moim zdaniem jest prawdziwa, a u Ciebie problem polega na tym, że czasami Ci się immo nie rozbraja.
tolik napisał/a:
...jesli pilot odepnę to auta nie odpalę...
Tzn. otwierasz auto pilotem, zostawiasz go "gdzieś", wchodzisz do auta z samym kluczykiem i samochód nie odpali? Dioda wtedy na desce miga i wyje po przekręceniu kluczyka?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
...immo raz muszę wyłączyc przez naciśniecie pilota a często a innym razem bez naciskania...
bo czasem otwierasz samochód pilotem 30 sekund wcześniej niż do niego wsiadasz, a czasem po zgaszeniu silnika wysiadasz (albo przynajmniej otwierasz drzwi kierowcy), i jeszcze chyba sa jakieś sytuacje kiedy immo się włącza,
jak chcesz to poczytaj instrukcję
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 14:12
...po otwarciu zamków piloty wyłączją immo jednocześnie a często tylko otwierają tylko zamek a immo muszę wyłączy przez ponowne naciśniecie jednego z przycisków pilota...
[ Dodano: Wto Maj 15, 2007 3:19 pm ]
Jeśli immo jest wyłączone to jest oczywiste że mogę auto odpalić bez obecności pilota przy kluczyku.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 19:35
Ten kod to K.A.C tak się nazywa i takiego szukaj pod tą nazwą nieraz w dokumentach jest karta kodowa z takim oznaczeniem i oczywiście 4 cyfrowym kodem
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum