Wysłany: Pią Mar 30, 2007 16:04 [R620] Antena Elektryczna
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Jak już pisałem tydzień temu,spalił mi się silniczek anteny radiowej,gdzie
i za ile mogę coś takiego kupić,czy trudna jest wymiana,czy może,jak mi
sugerowano pomysleć o zwykłej teleskopowej,zamiast automatu,ale czy będzie
pasować
--
Posprzątaj to nie jest "kupa" roboty
620i
// Wysłane przez bramkę WWW na http://www.roverki.pl
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lut 05, 2011 00:51, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 16:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
piter34 Gość
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 16:04 Re: ANtena Elektryczna
kurtki napisał(a):
Cytat:
Jak już pisałem tydzień temu,spalił mi się silniczek anteny radiowej,gdzie
i za ile mogę coś takiego kupić,czy trudna jest wymiana,czy może,jak mi
sugerowano pomysleć o zwykłej teleskopowej,zamiast automatu,ale czy będzie
pasować
Witaj,
Antenę najlepiej kupić używaną, wymiana nie jest trudna.
Bat możesz dopasować od "zwykłej" anteny, ale moim zdaniem 600-ka z kikutem na
stałe wygląda obrzydliwie.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Mar 2005 Posty: 39 Skąd: Starachowice
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 21:17
osobiście watpię że padł silnik
jest tam taki przekaźnik i jeśli w nim nie będzie łaczyło to będą objawy jakby silnik padł
jeśli chcesz to mam całą antenę za 30 zeta ze złamanym batem
info krzepa_s@tlen.pl
tel 608460791
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 21:46 Re: ANtena Elektryczna
piter34 napisał/a:
kurtki napisał(a):
Bat możesz dopasować od "zwykłej" anteny, ale moim zdaniem 600-ka z kikutem na
stałe wygląda obrzydliwie.
pewnie tak jak moja:
wiem że orginalnie była elektryczna, wysuwana, nie mam pojęcia dlaczego ktoś taki bat zamontował. Czyli te uniwersalne z allegro nie zabardzo będą pasować do profilu karoserii?? lepiej zamontować używkę orginalną?
wiem że orginalnie była elektryczna, wysuwana, nie mam pojęcia dlaczego ktoś taki bat zamontował. Czyli te uniwersalne z allegro nie zabardzo będą pasować do profilu karoserii?? lepiej zamontować używkę orginalną?
A czemu ty masz antene z prawej strony????
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam.
Koledzy a czy Wasze anteny po rozłorzeniu i ponownym złożeniu składają się do końca ,czy zostaje najgrubszy teleskopik na wierzchu ?
U mnie tak właśnie jest.I mam jeszcze problem przy podłączeniu anteny do radia,konkretnie to nie wiem który kabel z kostki auta podłączyć tak by było ok.Próbnie podłączyłem biało żółty do plusika i w momencie gdy je zwieram jest impuls .Antena przy jednym impulsie się wysuwa a przy kolejnym chowa,tyle że jak wyłącze radyjko to wówczas się nie chowa,ani nie wysuwa.Jaśli by ktoś posiadał schemacik lub mógł udzielić wskazówki to bardzo prosze .
Pozdrawiam.
Nie radzę stosować do tego WD-40. Lepszy będzie jakiś smar np. silikonowy, a jak chcesz mieć spokój na długi czas to zrób tak jak ja.
Wykręć antene z bagażnika, rozbież ją w domku, wyczyść i porządnie nasmaruj cały środek. Nawet nie masz pojęcia co było u mnie w środku po tylu latach używania.
Czarny smar wymieszany z drobinami brudu i piasku.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 191 Skąd: Zamość
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 15:21
A ja mam taki problem .. jechalem wczoraj wieczorkiem A jakis XXXXXX rozwiesil tasme klejaca od drzewa do drzewa zaczepilem antena o nią i od tej chwili niechowa sie do końca czy wystarczy ja wyczyscic ? I dostac sie do niej można od wewnatrz bagażnika ... ?
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 17:13
Cytat:
czy wystarczy ja wyczyscic ? I dostac sie do niej można od wewnatrz bagażnika ... ?
Ja najpierw spróbowałbym wyczyścić dokładnie sam bat - być może są tam resztki kleju z taśmy - zmywacz do paznokci lub benzyna estrakcyjna. Jeśli to nie przyniosłoby efektu - wyjąć całą antenę. Od strony bagażnika można się spokojnie do niej dostać - wystarczy odchylić (lub całkowicie wyjąć) boczek tapicerki i w domu, na spokojnie, rozłożyć na czynniki pierwsze i porządnie wyczyścić wszystko łącznie z trybami w środku, nasmarować i zapomnieć o problemach na dłuuugie lata
od tej chwili niechowa sie do końca czy wystarczy ja wyczyscic ?
Niechcialbym byc pesymista, ale nie sadze by to bylo jakies zabrudzenie, na moje oko wykrzywil sie jeden element i stawia opur podczas skladania sie, ale przeczyszczenie i nasmarowanie nic nie zaszkodzi
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 18:47
Przeczyscilem bat ale nic niedalo ... ona jak sie wysowa to nie do konca tez nie tylko przy skladaniu sproboje jeszcze ja wyjac calkiem i wszystko przeczyscic i nasmarowac
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 18:51
Do R600 można kupić nowy sam wkład anteny (ale oryginał)
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 19:02
przemo285 napisał/a:
Do R600 można kupić nowy sam wkład anteny (ale oryginał)
peweni to bedzie jedyne rozwiazanie ... pewnie sie skrzywila chociaz tego golym okiem niewidac wczesniej wszystko git bylo ... ale z ta tasma ludzka glupota niezna granic A ile sam wklad kosztuje .. ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum