Wysłany: Sob Maj 19, 2007 19:15 Kolizja drogowa klubowego 220 SDi
Witajcie...
dzisiaj mieliśmy drobną kolizje i R Violli ucierpial na tym zdarzeniu
Klasyczna sytuacja na rondzie, my prawy pas, pan z Renault Thalia na srodkowym.
My jedziemy po rondzie do trzeciego wyjazdu, a on skreca bez kierunku w prawo
na drugi wyjazd. Wjezdza nam w boczek i jest bum
Paradoksalnie to moj Roverek, a nie Violli mial miec taki final
Nikomu nic sie nie stalo a ponizej ilustracje zdarzenia:
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Mozna powiedziec, ze przed samym zdarzeniem pomyslalem sobie... a zeby mi tak wjechal w mojego Rovera... no i wjechal... tylko ze w niemojego. Wiolla przysnela na siedzeniu pasazera, a ja widzac ze czlowiek w panice probuje jeszcze wyjechac z opresji i jak tylko da do przodu to narobi wiecej szkod dalem mu znak reka zeby poczekal... wycofalem sie i zjechalem na bok. On za mna. Wyszedlem, przywitalem sie z Panem. Spytalem czy nic mu sie nie stalo, on zapytal o to samo i wiedzac ze to jego wina pytam sie czy wzywamy policje czy nie? No wiadomo, ze nie chcial. Napisalismy oswiadczenie, spisalem go z dokumentow.
Zal mi go bylo bo nie tutejszy, a kawal drogi mial przed soba. Kulturalnie sprawe zalatwilem i calosc trwala 15 min. Najwazniejsze ze ludzie cali, a Roverek Violli i tak kwalifikowal sie do malowania wiec... nie ma tego zlego...
Nie znam ubezpieczyciela sprawcy (HDI Asekuracja) i nie wiem jak duze beda problemy przy likwidowaniu tej szkody... oby poszlo jak z plata.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 18:09
compensa uznała że za malowanie 3 elementów starczy mi 550zł , według nich nic nie trzeba rozbierać do malowania . Deler seata powiedział mi że malowanie u niego 2500zł
u nas lakiernik powiedział 1000 z rozbiórką i cieniowaniem. a DAS wtępił od nich 3000zł, gdyż zagroził im sprawą sądową. DAS compensa boi się jak ogania. bo ten Pan co mnie obsługiwał z compensy na początku był wrednym h...., a potem taki miły że ho ho. I był tekst po co Pan dzwonił do Dasu byśmy to sami poprawili bo to błąd ich systemu komputerowego.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Zobaczymy co bedzie
Pojedziemy, zglosimy szkode i poczekamy na wycene przez HDI.
Slyszalem tylko ze jesli po drugiej stronie sa uszkodzenia widoczne nie spowodowane kolizja lub inna kolizja, to nie wyplaca 100% malowania elementu... wszystko sie dowiemy jutro
Pozdrawiam,
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 20:16
kłuć się w ch.... z nimi bo to banda oszustów, w razie czego mogę pomóc zrobić wycene dla ciebie części orginalnych. Bo jak wiesz ci oszuści stosują podróby w wycenach .
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
A dzieki za pomoc... w razie cos skorzystam.
Chociaz pewnie wycene bede robil u Tomiego (bez rabatow )
Nie ma bata... musi byc zrobiony na cacy z kazdej strony i jeszcze na sprzeglo ma starczyc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum