Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Maj 2006 Posty: 35 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 11:12 [R200] Konfiguracja komputera
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: wszystkie
Witam. Czy w R200 da radę pokombinować z ustawieniami komputera?
Chodzi mi dokładnie o to czy można ustawić np. zamykanie drzwi po przekroczeniu 10 km/h. Albo np. żeby świeciła się lampka z ikoną otwartej klapy bagażnika, wtedy gdy jest ona otwarta.
Jak coś takiego jest możliwe to ile to może kosztować i gdzie w Warszawie mogą to zrobić
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Gru 14, 2010 13:45, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 11:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Albo np. żeby świeciła się lampka z ikoną otwartej klapy bagażnika, wtedy gdy jest ona otwarta.
Z tym, to akurat komp ma niewiele wspólnego. Światło w bagazniku Ci działa, jak należy?
Nie napisałeś za dużo w profilu (model, rok auta, miasto, skąd jesteś...) więc trochę trudno zgadnąć, co może Ci pomóc
Centralny masz fabryczny, czy dokładany?
Mysle ze nie ma żadnego znaczenia. U mnie też światełko otwartej klapy bagażnika nie działało ponieważ w "zegarach" nie było żarówki i nie tylko tam. Było dużo wolnych gniazd w których nie było tych plastikowych uchwytów z żarówkami. Dokupiłem jakieś od innego auta, poprzepabiałem i włożyłe, także teraz mam żarówki we wszystkich miejscach z "zegarach". Od tego momentu klapa otwartego bagażnika mi się zaświeca
Pozdr.
Światło w bagażniku faktycznie mi nie działa - to ma jakieś znaczenie?
Ma, bo ten sam włącznik zapala światło i kontrolkę na desce
Włącznik masz w zamku klapy - sprawdź go. Sprwdź też wiązkę tylnej klapy, bo lubi 'padać'. Użyj szukajki - było duuuuuużo i szczegółowo o tym, co i jak
Zły przykład. Jeśli dochodzi do wyciągania z auta wtedy zazwyczaj nikt się nie certoli i można np. wybić szybę. To tak jakby pogotowie przy docieraniu do poważniejszej rany próbowało zdejmować spodnie, czy rozpinać guziki koszuli.
Funkcja ciekawa choćby z tego względu, żeby blokować drzwi wioząc dzieciaki z tyłu (żeby nie blokować drzwi jeśli wozi się je sporadycznie), dla ochrony przed bandytami chociażby (funkcja antynapadowa, którą niektóre autka mają wbudowaną fabrycznie) Sam bym z takiej opcji skorzystał, gdyby była możliwa.
Moj wspolnik w swoim C4 taka funkcje (ktora mozna wylaczac/wlaczac na zyczenie), ze po przekroczeniu predkosci 10km/h sprawdzane sa zapiete pasy u kierowcy i nastepuje blokada zamka centralnego. W momencie wypadku, jesli zadzialaja czujniki zamek otwiera sie automatycznie. Taka funkcja raczej jest tylko i wylacznie potrzebna w zabezpieczeniu przed zlodziejami. Np. bagaznik, albo z tylu kanapa zeby nie bylo za latwo wyciagnac cos ze srodka np. na postoju na swiatlach sygnalizacyjnych
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Ja ZAWSZE kiedy jade dalej niż do kiosku po gazetę wciskam rygle od zamykania. Przynajmniej mi nie hałasują na nierównościach Przy centralnym zamku to nie problem. Wystarczy tylko sięgnąć ręką...
Ale opcja z automatycznym zamykaniem mi się podoba. Pare razy miałem przyjemność obcowania ze Scenikiem wyposażonym w tę funkcję... Czułem się jakoś bezpieczniej...
Wybije szybę, otworzy sobie od środka i wyciągnie kierowcę
A wtedy jakże cenne sekundy uciekają...
Ok. koniec offtopa, nie można tego zrobić i basta. Może są jednak inne udogodnienia, które można zaprogramować?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum