Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Maj 2007 Posty: 42 Skąd: Irlandia
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 14:35 [R600] Airbag
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1997
Moja 600-tka byla kiedys lekko bita, i nie ma airbaga, a musze ja teraz przygotowac na przeglad, tak wiec airbag musi byc. Widzialem na ebayu ktos chce sprzedac kierownice z airbagiem, i planuje ja zakupic.
Co zrobic po zainstalowaniu nowej kierownicy? Bo domyslam sie ze sama zmiana kierownicy nie zgasi mi kontrolki SRS i nie sprawi ze airbag bedzie dzialac.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 05, 2011 23:57, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 14:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hmmmm. O ile wiem, to powinno się jeszcze wymienić czujnik odpalający poduszki. Ale czy jest to na 100% konieczne to nie wiem.
[ Dodano: Nie Maj 27, 2007 3:40 pm ]
W każdym razie ja bym go wymienił, bo to kwestia własnego bezpieczeństwa. Poszukać używki o takim samym numerze i wymienić Jego umiejscowienie poszukaj w RAVE.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Maj 2007 Posty: 42 Skąd: Irlandia
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 14:44
Cytat:
Hmmmm. O ile wiem, to powinno się jeszcze wymienić czujnik odpalający poduszki. Ale czy jest to na 100% konieczne to nie wiem.
W każdym razie ja bym go wymienił, bo to kwestia własnego bezpieczeństwa. Poszukać używki o takim samym numerze i wymienić Jego umiejscowienie poszukaj w RAVE.
komputer SRSa ma samodiagnostykę (to te 6 seknd kiedy po przekręceniu kluczyka świeci sie kontrolka) więc nie musisz nic z nim robić, tylko wszystko porządnie podłączyć
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 18:37
JEŚLI MASZ NAPIS na airbag SRS to masz napinacze. po wypadku także czeba wymienić senor airbag, ponieważ zapisały się dane o wypadku i nigdy się bez wymiany nie zgasną.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 20:20
wiec jak wystrzelą tobie airbag to do wymiany masz:
airbag
napinacze (pretensioner)
sensor (ecu)
i do sprawdzenia taśma airbag czy się nie spaliła wtyczka.
Pamiętajcie jak macie w aucie napis na poduszce SRS to na bank macie napinacze pirotechniczne pasów bezpieczeństwa.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Airbagi stare były do końcówki VIN 246796, potem były nowe.
Do tego samego VIN był stary alarm i kluczyk bez immo.
Wtedy również zmieniono boczki drzwiowe.
Wg EPC jednak żadnych napinaczy nie było...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum