Wysłany: Czw Maj 31, 2007 15:46 [R 214]Wentylator?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam od 1tygodnia jestem posiadaczem auta marki Rover 214si r 1997! mam taki mały problem:( była robiona przy nim uszczelka głowicy:( nie załańcza sie wentylator ogólnie działa był sprawdzany na styk i wszytsko sie łądnie załańcza! temperature pokazuje przy środku tak jakby nic sie nie działo a jednak sie grzeje:( Wydaje mi sie ze mo że to być czujnik tem.wody bo skoro pokazuje dobra temp. a sie grzeje? może wykazuje cały czas omyslnie tem. i nie załancza POMOCY!!!!!
Walek85
[ Dodano: Czw Maj 31, 2007 4:47 pm ]
Brt: Przeczytaj zasady pisania tematów i opisz model auta w temacie
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Gru 14, 2010 13:59, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 15:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
po pierwsze za włączanie wentylatora odpowiada inny czujnik niż za pokazywanie temperatury silnika na desce i tamten może być walnięty (ten od wentylatora powinien być w chłodnicy)
po drugie popraw temat
po trzecie:
walek85 napisał/a:
POMOCY!!!!!
domyślamy się że potrzebujesz pomocy, pewnie w przeciwnym wypadku byś nie napisał
P.S. załĄcza
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
tak ale dzięki sygnałowi z czujnika w chłodnicy, a nie tego, który pokazuje temperaturę
przepraszam następnym razem będe się wyrażał bardziej precyzyjnie
ADAM1 napisał/a:
Radzilbym sprawdzic kody bledow
no niestety to nie R600 w przypadku R214 Si do tego będzie potrzebny testbook
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum