Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Sluchajcie wyciaglem zbiorniczek wyrownawczy do 2-go czyszczenia ze szlamu ktory znalazl sie w ukladzie chlodzenia podczas awarii uszczelki pod glowica (olej) ... no i znalazlem w nim cos czego wczesniej nie bylo .... taka metalowa tulejke
tulejka idealnie pasuje w ten otwor od spodu zbiornika gdzie sie podpina wezyk ... idealnie znaczy na wcisk ... czy tam faktycznie cos takiego powinno byc ... ?
czy powinienem ja wsadzic przed zalozeniem zbiorniczka .. ?
jakos nie widze potrzeby ale moze powinna tam byc ?
uwaga tulejka ta znajdowala sie luzem w srodku zbiorniczka ? jakim cudem nie mam pojecia ...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 00:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 17:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Można ją wcisnąć w króciec, na który zakłada się wężyk? No to dobry patent, bo zapobiega ściśnięciu plastiku i przeciekom... tak myślę, usztywnia i uszczelnia po zalożeniu opaski
Dziwne.
może to jakieś wzmocnienie pod opaskę...
czy twój zbiorniczek nie był przypadkiem spawany/klejony jeśli tak to może wtedy dali...
No chyba że poprostu coś wpadło mechanikom jak po zrobieniu uszczelki dolewali Ci płynu...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 18:33
dzieki ... za pomysly calkiem logiczne Panie Green Apple mysle ze ma Pan racje ...
co do naprawiania klejenie .... nic takiego nie mialo miejsca
wpasc nikomu tez nie moglo bo ostatnim razem jak go sciagalem nic nie bylo w srodku a nikt wiecej tam nie zagladal
Hymm ja dla Mnie nie wygląda to na fabryczny wymysł
Byc moze jest to wzmocnienie po uszkodzeniu króćca aby sie nie ułamał ponownie
Ja bym dobrze sprawdził czy sie nie przyda chodz powinno sie obyc bez niego,co jak co ale plastik z którego jest wykonany zbiornik jest na tyle mocny ze nie potrzebuje czegos takiego
P.S mnie tylko zastanawia jakim cudem on sie tam zanalazł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum