Wysłany: Pon Cze 04, 2007 08:32 [R416] Podświetlenie elementów kokpitu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam i mam pytanie. Ponieważ nie miałem styczności z roverkami a kupiłem niedawno mam wrażenie że nie wszystko jest podświetlone, tzn. niesprawne. Nie świeci mi: włącznik awaryjnych, korektor świateł, włączniki otwierania szyb, regulator lusterek.
Pytanie - czy to ma być podświetlone????
i jeszcze jedno, nie świeci mi zegarek, oczywiście założyłem nową żaróweczke wyjmująć radio i dalej nic. Czy ktoś wie o co chodzi??
Pozdrawiam.....
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 00:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 08:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z tych rzeczy tylko włącznik światel awaryjnych powinien świecić (żaróweczka takasama jak do zegarka i w tym wypadku wystarczy wyjąć ten wyłącznik podważając)
krzysiek 416 napisał/a:
jeszcze jedno, nie świeci mi zegarek, oczywiście założyłem nową żaróweczke wyjmująć radio i dalej nic. Czy ktoś wie o co chodzi??
te podświetlenia są tak skonstruowane, że jak wymieniasz żarówkę to trzeba trochę poczyścić i najlepiej tak ułożyć druciki żaróweczki, żeby nie było wątpliwosci co do styku, dla ewności jeszcze sprawdź czy na styki dochodzi prąd, jeśli nie to musi gdzies indziej być przerwa i niestety trzeba rozebrać i znaleźć, ale jeśli da się przestawić zegarek to powinno być ok
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum