Też o tym radiu myślę, ale wieść gminna niesie, zę jest już "nielegalne". Choć wiadomo, że to bliźniak "presidenta" i wojna między tymi producentami spowodowała, że Uniden jest już "niehomologowany".
Dzisiaj byłem w sklepie z CB i facet mi wmawiał (bo miał w ofercie presidenty), że wewnątrz się zdecydowanie różnią na korzyść presidenta i że policja może mi zabrać radio w czasie kontroli hehehehe
Paul, Nic nietrzeba wycinać, zdejmujesz konsole i wykręcasz z niej tą pułke na kasety i w to miejsce dajesz radyjko ja tak zrobilem i jestem zadowolony.
radyjko mam na uchwycie (własnej roboty z blachy aluminiowej) i można je bardzo łatwo wyjąć ( po prosty wyciągasz je)
Też o tym radiu myślę, ale wieść gminna niesie, zę jest już "nielegalne"
nielegalne teraz jest wprowadzanie do obrotu tych radyjek !, a nie posiadanie ich
Zientas napisał/a:
policja może mi zabrać radio w czasie kontroli
a no wlasnie na jakiej podstawie ma to zrobic , a jesli nawet to musza zrobic specjalistyczne badania i to na swoj koszt, bo przeciez nie stwierdzi tego na miejscu
temat dosc czesto walkowany na pl.rec.radio.cb
i jak do tej pory nie bylo takiego przypadku ze policja zabrala komus radio
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Tak myślałem i... od 30 minut już mam Unidena 520XL + Lemm 140.
Wszystko chodzi pięknie tylko sieje trochę wiatrak nawiewu. Coś jest z nim nie tak bo nie zawsze się włącza, ale jak to już sugerował jeden kolega problem może być na szczotkach silniczka i stąd te zakłócenia.
Antenta powędrowała oczywiście w miejsce teleskopowej, a zwykłe radio... gra dalej - na samym kablu
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez Zientas Wto Cze 05, 2007 21:08, w całości zmieniany 1 raz
problem może być na szczotkach silniczka i stąd te zakłucenia.
dokladnie
ktos mi polecil zastosowac rownolegle do stykow silnika kondensator, jeszcze nie testowalem, w roverze wentylator nawiewu mi nie sieje, w 125p i owszem
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Paul, Ja na poczatku miałem inteka 490 to wchodził bardzo ciasno, myśle żebyś spróbował roboty niewiele a warto.
jak jest ta półka na kasety wyjęta to jest to troche elastyczniejsze i może ci wejdzie.
Nie no, ja w ogóle nie biorę pod uwagę bata krótszego od metra więc dlatego 2w1 odpada w przedbiegach.
Gdzie macie zamontowane radyjka? Z boku koło lewej nogi pasażera na tunelu, czy pod radiem?
Ja tak zamontowałem dosyć sporego inteka. Bardzo łatwo w 600tkach zamontować radio w miejscu schowka. W środku jest szyna do której przykręca się uchwyt z dostarczonym radiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum