Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Cze 06, 2007 18:57 [R420] Woda w bagażniku - raz jeszcze
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Wiem, że wracam do tematu po raz tysięczny - jednak.... zaryzykuję.
Ostatnio pochwaliłem się BRT na mini spociku w Głogowie (raz jeszcze thx Brt ), że wszedłem w posiadanie (nie drogą kupna) sporej ilości wody w bagażniku (wylewałem za pomocą kubka!!!!!!).
Rozsierdziło mnie to okrutnie.
Przyczynę - BRT podał jako prawdopodobną - są szczeliny pomiędzy kanałem spływowym wody pomiędzy klapą tylną a błotnikiem - a lampami tylnymi. Zdjęcia pod linkiem:
http://string.fotosik.pl/albumy/204549.html
Teraz pytanie:
1. Łatać silikonem (trochę mi to jednak trąci "troglodytą")?
2. czy są jakieś gumy uszczelniające, których akurat nie ma u mnie. Jeśli tak - to gdzie takowe można nabyć - tym razem drogą kupna?
I to na razie tyle w temacie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 00:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 06, 2007 18:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Również THX za spotkanie Daj znac, jak będziesz znowu w G, to może sie większą ekipę ściągnie
A co do przecieków, to może zrób jeszcze testa Złóż tylną kanapę, wyjmij półkę, poodchylaj wszystkie wykładziny, właź do środka a druga osoba niech leje wodę z zewnatrz i powinieneś wykryć przeciek
Silikon może rzecywiście trąci średniowieczem ale jak go nałozysz po zdjeciu lampy, a później przyciśniesz, to nie będzie widać, a uszczelni ktoś na grupach stosował taki patent i pomogło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum