Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Od jakiegos czasu cos mi stukalo przy ruszaniu i hamowaniu..myslalem ze to konczace sie klocki...niestety okazalo sie ze to wyrobily sie tuleje trzymajace zacisk do jarzma i zaciski maja luzy...nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa ale jakas nazwe ma....
I teraz pytanie ma ktos jakis patent na to i czy przy ewentualnej wymianie musze zmieniac cale zaciski czy dostane gdzies te tuleje?
Aha i czy do 416si (bez absu) pasuja zaciski od innych 400? np 414 albo 420.
Dziekuje za pomoc
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 00:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 16:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
I teraz pytanie ma ktos jakis patent na to i czy przy ewentualnej wymianie musze zmieniac cale zaciski czy dostane gdzies te tuleje?
na Twoim miejscu kupiłbym używane zaciski w całości. Jeśli wymienisz same prowadniczki to może okazać się że otwory w zaciskach też są wyrobione i usterka zostanie
fabryk napisał/a:
Aha i czy do 416si (bez absu) pasuja zaciski od innych 400? np 414 albo 420.
w EPC dla serii R400/45 MG ZS jest podział tylko na zaciski do tarcz wentylowanych i niewentylowanych
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
pfabryk, poszukaj uzywanych jarzm z tulejami. sTERYD, z tyłu są tylko niewentylowane Pasują też od R200 (wersje z tylnymi tarczowymi). Miałem jedną tuleję wyrobioną, a drugą zatartą, tyle, że zostało mi jarzmo po wcześniejszej wymianie zacisku i z dwóch poskładałem jeden
_________________ Pozdrawiam - Brt
fabryk [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 22:53
Brt napisał/a:
pfabryk, poszukaj uzywanych jarzm z tulejami. sTERYD, z tyłu są tylko niewentylowane Pasują też od R200 (wersje z tylnymi tarczowymi). Miałem jedną tuleję wyrobioną, a drugą zatartą, tyle, że zostało mi jarzmo po wcześniejszej wymianie zacisku i z dwóch poskładałem jeden
ja of course szukam na przod do wentylowanych ale absu nie mam....
gosc mi prponuje w bardzo dobrym stanie za komplet 100zl chyba sie skusze i odrazu na czarno pomaluje i beda jak nowe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum