Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
witam
po zainstalowaniu LPG gazownik nie jest w stanie rozsadnie wyregulowac instalacji STAG300, program wskazuje mu duze cisnienie MAP=0,53 na jalowych a powinno byc 0,3-0,35 (instalacja STAG300, reduktor tomasetto, wtryski zolte valtek, z obserwacji gaziarz uczciwy i sie stara mi pomoc)
dostalem sugestie od innego gazownika - niezaleznego ze albo nieszczelny kolektor dolotowy albo cos nieteges nieszczelne z zaworami co sie by sprowadzilo do remontu glowicy. zatem zabiore sie za kolektor najpierw
- planuje wymienic uszczelke kolektora dolotowego
- jak sprawdzi czy krokowiec zyje? (juz byl czyszczony)
- jak sprawdzic ze czujnik krokowca zyje?
- jak sprawdzic czy przepustnica jest okej/szczelna?
- co jeszcze sprawdzic
dodam ze objawem jest to ze na gazie gasnie po dodaniu gazu z jalowych, na benzynie nie gasnie, gazu dodaje ale jak jade na jedynce albo na dwojce to silnik szarpie, przy zmianie biegow na 2jke lub 3jke tez szarpie - wszystkie te objawy na benzynie i gazie wystepuja ale nie zawsze (powiedzmy ze wystepuja przez 70% czasu)
dodam ze te objawy na benzynie to sa od poczatku posiadania przez mnie auta
aaaaaaaa
gdzie moge kupic uszczelke kol.dolot. zeby miec ja w srode w lapkach w bydgoszczy, jako ze tomateam.pl sie urlopuje na jego szczescie i moje nieszczescie
_________________ 820ti Coupe raw power
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 00:37, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 07:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wiem, że w ECC babice mają za 68PLN, tylko nie wiem, czy sprzedają wysyłkowo Ale zadzwonić i zapytać można A może PH JOWI NA pewno sprzedają wysyłkowo, ale znowu nie wiem, czy mają uszczelkę, stawiam, że mają
Kurcze no:) czy nikt na tym forum nie ma roverka z silnikiem 1.4Si 103km z instalacja STAG300 albo inna sekwencja? moze komus to juz dobrze chodzi na BRC sequent24?? prosze o komentarze
bo zawsze moznaby sprobowac ostatecznie zapiac pod to BRC seuenta24 jesli ktos to zna i mu to chodzi i moze sie podzielic uwagami
gadalem chwilke ze zdzichem44 i powiedzial mi ze w jego K16 1.6Si instalka BRC sequent24 zrobila narazie 60tys i poza jedna awaria czujnika cisnienia nie mial zadnego klopotu, wsadzone zakonfigurowane i chodzi
gadalem chwilke ze zdzichem44 i powiedzial mi ze w jego K16 1.6Si instalka BRC sequent24 zrobila narazie 60tys i poza jedna awaria czujnika cisnienia nie mial zadnego klopotu, wsadzone zakonfigurowane i chodzi
Zapomniał o tym, że mu się raz rozprogramowało i musiał jechać programować.
A tak na marginesie, to BRC S24 ma megagłośne wtryski. Słychać bardzo nawet jak maska jest zamknięta.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Sty 2005 Posty: 51 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 23:55
piter34 napisał/a:
Zapomniał o tym, że mu się raz rozprogramowało i musiał jechać programować.
A tak na marginesie, to BRC S24 ma megagłośne wtryski. Słychać bardzo nawet jak maska jest zamknięta.
Fakt, raz się coś poprzestawiało ale wynikało to wg gazowników z awarii czujnika właśnie Samochód lubił zgasnąć na skrzyżowaniu. Po wymianie czujnika było wszystko OK. Reasumując, miałem dwie awarie tegoż elementu. Ponoć wypuścili jakąś wadliwą serię...
Co do wtrysków - słychać ale wewnątrz Roverka już nie - klekot 1.4K potrafi być znaaacznie głośniejszy, prawda piter?
P.S. Mój "dziewiczy" post na Forum... następny za kolejnych kilka miesięcy?
hmmmm.......humory czujnika podcisnienia a gasniecie... moze mi tez sie skapnal wadliwy czujnik, juz gaziarze zamowili nowy bo tez to podejzewaja...w poniedzialek sie przekonamy....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum