Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam,
wczoraj zakupilem Roverka 620 SI - na ebayu (obecnie mieszkam w UK).
autko ma 11 lat, przebieg 215 tys km, pelne wyposazenie.
mam pare pytan - jesli mozecie to doradzcie, bede bardzo wdzieczny :
1. nt przebiegu - co sadzicie - na pewno nie jest to malo, ale jak uwazacie - na ten samochod - da jeszcze rade?
2. co powinienem wymienic po zakupie? (to moj pierwszy samochod)
3. brakuje gornej czesci uszczelki na tylnej szybie - czy nie bedzie problemu ze znalezieniem? czy mechanik zrobi ten 'drobiazg'?
4. ile takie auto jest warte w Polsce?
5. jak wyglada spalanie w miescie, bo na trasie wczoraj go juz wyprobowalem (ponad 700 km - ok 9l/100)
z gory serdecznie dziekuje za pomoc, jestem tu nowy, przejrzalem wiele watkow, mam nadzieje, ze przy Roverku pozastane dluzej i bede z niego bardzo zadowlony
pozdrawiam
Wojtek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 09, 2011 16:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 15:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dzieki za pomoc
najwazniejsze, ze jeszcze pojezdzi hehe
spalanie nie takie zle, chociaz moze warto zainwestowac w gaz do tego modelu?
wszystko juz zrobione - poza rozrzadem, bo facio stwierdzil, ze tak naprawde nie wie czy jest do wymiany, a ze chcial za to 250 funtow to sie zastanawiam nad tym.. ile ta 'przyjemnosc' wynosi w Polsce? (bede w sierpniu)
no i jest jeszcze problem z lacznikiem elastycznym na tlumiku, ale jak sadze, to nie bedzie problem, chodzi toszke glosniej, ale tu cena 140 funtow - w Polsce 150-200 zl wiec poczekam
spalanie nie takie zle, chociaz moze warto zainwestowac w gaz do tego modelu?
Jeżeli robisz duże przebiegi, to się opłaca.
asdeq napisał/a:
wszystko juz zrobione - poza rozrzadem, bo facio stwierdzil, ze tak naprawde nie wie czy jest do wymiany, a ze chcial za to 250 funtow to sie zastanawiam nad tym.. ile ta 'przyjemnosc' wynosi w Polsce? (bede w sierpniu)
Za robotę ok. 200-250PLN (tak myślę)
Cytat:
no i jest jeszcze problem z lacznikiem elastycznym na tlumiku, ale jak sadze, to nie bedzie problem, chodzi toszke glosniej, ale tu cena 140 funtow - w Polsce 150-200 zl wiec poczekam
Nie rozumiem skąd takie wysokie ceny. Do R200 miałem łącznik za kilkadziesiąt złotych. Dopasowany rozmiarowo. Do R600 nie jest na pewno jakoś strasznie większy.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum