Witam. Od wczoraj przestała mi świecić żarówka przy włączniku klimatyzacji. Próbowałem rozebrać wyłacznik ale nie wiem za bardzo jak. Czy on się w ogóle rozbiera?. Czy trzeba kupić nowy włacznik/wyłącznik?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 18:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam. Od wczoraj przestała mi świecić żarówka przy włączniku klimatyzacji. Próbowałem rozebrać wyłacznik ale nie wiem za bardzo jak. Czy on się w ogóle rozbiera?. Czy trzeba kupić nowy włacznik/wyłącznik?
trzeba go wydłubać (tzn wyciągnąc do przodu) i od spodu zobaczysz malutką żarówkę (a własciwie to dwie jedną do podświetlenia a drugą do sygnalizacji włączenia
A jesteś pewien, że to żarówka? Klima działa? Jeżeli nawiew masz na 0, to kontrolka od klimy też nie zaświeci
Ale jak klima jest ok, to tak jak pisał Ant - wymiana żarówki
Tak. Klimatyzacja działa bez zarzutu. Tylko że żarówka się nie pali. Dzieki wskazówkom udało mi się wymontować 2 żarówki i widać po niż że są przepalone. Mam pytanie czy wie ktoś gdzie kupić takie żarówki lub jaki one mają symbol?
Tak. Klimatyzacja działa bez zarzutu. Tylko że żarówka się nie pali. Dzieki wskazówkom udało mi się wymontować 2 żarówki i widać po niż że są przepalone. Mam pytanie czy wie ktoś gdzie kupić takie żarówki lub jaki one mają symbol?
hmmm pewnie sa 12V
ale są mniejsze od tych 1W używanych do podświetlenia np radia samochodowego lub deski w Krakowie dobrym miejscem do poszukiwań takich żarówek jest giełda elektroniczna
Weź te co masz, idż do jakiegoś elektronicznego lub motoryzacyjnego i tam cos przypasujesz. Najlepsza metoda.
W motoryzacyjnym to raczej tylko oczy zrobią , ale w elektronicznym to już na bank dostaniesz. Najwyżej kolor inny będzie. Ja założyłem białe zamiast pomarańczowych i jest cool
Pomógł: 6 razy Dołączył: 30 Mar 2006 Posty: 158 Skąd: Zator
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 23:06
Paul napisał/a:
Brt napisał/a:
Weź te co masz, idż do jakiegoś elektronicznego lub motoryzacyjnego i tam cos przypasujesz. Najlepsza metoda.
W motoryzacyjnym to raczej tylko oczy zrobią , ale w elektronicznym to już na bank dostaniesz. Najwyżej kolor inny będzie. Ja założyłem białe zamiast pomarańczowych i jest cool
kolorek będzie ten sam bo sobie ściągnie gumki ze starych żarówek i założy na te bezbarwne które kupi
Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 309 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 08:16
Miałem ten sam problem - przycisk przestał świecić a klima nadal działała. Jakos nie mogłem się zebrać, żeby zrobić z tym porządek i nagle po tygodniu zaczął świecić się jak trzeba i działa już ponad miesiąc bez problemów. Poczekaj, może Tobie też się sam naprawi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum