Wysłany: Pon Cze 04, 2007 08:21 0-140km/h warto zobaczyc i sprawdzic swojego Roverka
Nie wiedzialem gdzie to najlepiej dac mam nadzieje ze tu jako ze zwiazane z osiadami nikt sie nie obrazi:) Fajnie bo jest pare modeli Roverka:) jest nawet moj 69 hehe
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 07:04
A tak ogólnikowo pytając kto ile wycisnoł max z swojej 200 1.4 16v 103KM bo interesuje mnie to...bo książka podaje 185km/h a jak dla mnie to troche mało na taki silnik...ale oczywisćie jestem sceptycznie nastawiony do danuch technicznych...producenta
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
A tak ogólnikowo pytając kto ile wycisnoł max z swojej 200 1.4 16v 103KM bo interesuje mnie to...bo książka podaje 185km/h a jak dla mnie to troche mało na taki silnik...ale oczywisćie jestem sceptycznie nastawiony do danuch technicznych...producenta
180km/h już jechałem myśle, że 190 na pewno pójdzie ale nie sprawdzałem może na wakacjach znajdę jakąś drogę gdzie sprawdze, ale jest pewne: na odcinku 1200m (małe lotnisko) 170km/h z hamowaniem
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 07:51
Mój rekord Roverkiem to narazie tylko 150km/h ponieważ nie miałem gdzie więcej przyspieszyć,droga prosta sie konczyła,były później same zakrety i zrobiła sie łatana droga...ale moge powiedziec ze samochod fajnie przyspiesza i wcale nie trzeba redukowac biegów zeby sprawnie wyprzedzic...mój samochod pewnie zaliczy test predkosci za nie długo bo 70km od mojej miejscowosci jest Lotnisko awaryjne bardzo długie i tam co nie dziele ludzie furami szaleją mam zamiar sie tam wybrac i przetestowac oficjalnie rovera...ale jak narazie pogoda na to nie zapowiada bo jest wilgotno...
Kozik napisał/a:
na odcinku 1200m 170km/h z hamowaniem
Czyli chyba przyzwoity wynik? bo tak konkretnie to sie nie znam
Kozik napisał/a:
na odcinku 1200m 170km/h z hamowaniem
Czyli chyba przyzwoity wynik? bo tak konkretnie to sie nie znam
Astra 1.6 rozpędziła się do niecałych 160km/h na tym samym odcinku.
Więc jak dla mnie to bardzo przyzwoity wynik - malutki silniczek a wymiata lepiej niż coniektóre 2.0 (kumpla Vectra B 2.0 16V w automacie )
a ja dzisiaj sparawdzałe mojego 0-140 i wyszło ~22s kołach 16" (205/45) a moja max predkosc jaka juz kiedys rozwinołem to na oponach 195/50 r15 było 215km/h a na oponach 205/45 r16 205km/h wiec mysle ze przyzwoicie.
Ostatnio zmieniony przez Brt Wto Cze 05, 2007 19:32, w całości zmieniany 1 raz
Wczoraj jechałem 180km/h na 4tym biegu z włączoną klimą i w 5 osób. Samochód jeszcze chciał jechać ale coś nieprzyjemnie zaczęło nabijać i zrezygnowałem z dalszego rozpędzania (chyba muszę wyważyć koła).
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 17:30
Ja swoim dzis leciałem 180km/h kumpel za mna BMW 1.6 103KM nie nadążał od 120km/h jego mina była bez cenna chciałem więcej niż 180km/h polecieć ale droga sie kończyła i rozsądek mi mówił zebym zwolnił,moge powiedzieć ze buta w podłodze nie miałem mam nadzieje ze maszyna więcej poleci w każdym razie miło by było
Nawet w zakręt mogłem szybciej wejść ale gość zwolnił i mało tego zamiotnęło go na zakręcia a ja mogłem przejechać ten zakręt 20km szybciej. Trochę tego nie rozumiem, być może kierowca był kiepski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum