katastrofa chcialem sprawdzic poziom oleju odkręciłem poziom ok,ale niestety juz nie dało się zakręcic,gwint zostal na korku-co robić?da rade coś z tym zrobić,uszczelnić?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 16:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
aby dojechać do domu wystarczy Ci rodzaj klina (np. drewniany kołek) .. a docelowo to chyba powinieneś skombinować sobie odpowiedniej wielkości gwintownik, nagwintować otwór, a następnie znaleźć odpowiedniego rozmiaru śrubę (korek) do wkręcenia w nowy gwint
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Są gotowe zestawy do naprawy gwintów, znajdź mechanika który ich używa, naprawa wtedy jest szybka i tania. Własnoręczne gwintowanie na wiekszy wymiar wymaga jednak pewnych umiejętności. Wygląda to mniej więcej tak: http://www.allegro.pl/ite...gwintow_m8.html
katastrofa chcialem sprawdzic poziom oleju odkręciłem poziom ok,ale niestety juz nie dało się zakręcic,gwint zostal na korku-co robić?da rade coś z tym zrobić,uszczelnić?
pakuły powinny załatwić sprawę, przynajmniej na jakiś czas (nawet dość długi, ale tylko do następego odkręcenia )
Cytat:
ktoś wie może orginalny korek ma jaki gwint-M16?
chyba M14 (przynajmniej w mojej skrzyni), ale głowy nie dam
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 13:10
Od gwintowania nalecą tylko wióry do skrzyni. Tam nie ma ciśnienia, więc spokojnie wkręcić śrubę na taśmę teflonową do uszczelniania gwintów. Albo zrobic korek gumowy.
Od gwintowania nalecą tylko wióry do skrzyni. Tam nie ma ciśnienia, więc spokojnie wkręcić śrubę na taśmę teflonową do uszczelniania gwintów. Albo zrobic korek gumowy.
Albo na jakiegoś Loctite'a.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum