Wysłany: Sro Cze 13, 2007 07:46 [R416] Uszczelka pod głowicą
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
witam wszytskich. w zeszlym tygodniu dolaczylem do zaszczytnego grona posiadaczy autka rover. niestety bark wiedzy i motoryzacyjnego obycia doprowadzil do tego, ze przy zakupie nie zauwazylem pewnego defektu....mianowicie: walnieta uszczelka pod glowica. oddalem zatem auto do mechanika, ktory wycenil mi nprawe(wymiana uszczelki, planowanie glowicy) na 1000 zl. moje pytanie brzmi: czy to duzo? jedno jest pewne, mechanik jest sprawdzony, zna sie na rzeczy i na pewno przylozy sie do roboty...ponad to nie dziala mi predkosciomierz i licznik. z jakim kosztem musze sie liczyc przy naprawie tego rodzaju usterki? dziekuje za odpowiedz, pozdrwiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 00:41, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 07:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przebieg 155tys(?) a rozrzad nie wiem kiedy byl wymieniany. auto kupilem w komisie i nie podali mi tej informacji. ksiazki serwisowej tez nie dostalem...
przebieg 155tys(?) a rozrzad nie wiem kiedy byl wymieniany. auto kupilem w komisie i nie podali mi tej informacji. ksiazki serwisowej tez nie dostalem...
to lepiej wymienić
jeśli nie wiadomo kiedy, to może 10, a może 80 tysięcy temu, lepiej zmienić niż ryzykować, że strzeli i narobi radości
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
ok, dziekuje za cenne rady. czy w takim razie moze ktos mi powiedziec jaki jest koszt takiego zabiegu? wazna dla mnie informacja gdyz moj budrzet na ten miesiac zostal juz znacznie uszczuplony
Poszukaj na Tomateam, paski są od 70 do ok150zl, za założenie powinieneś zaplacić symbolicznie, bo i tak wszystko będzie na wierzchu.
http://www.tomateam.pl/
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 79 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 09:15
Ja za napinacz, pasek i pompę wody zapłaciłem +/- 400 zł - nie ma sensu mając rozgrzebane auto nie wymienić tych 3 rzeczy bo w każdej chwili mogą się spsuć.
ok, dziekuje za cenne rady. czy w takim razie moze ktos mi powiedziec jaki jest koszt takiego zabiegu? wazna dla mnie informacja gdyz moj budrzet na ten miesiac zostal juz znacznie uszczuplony
Ile bierze mechanik za samą robotę?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
mysle ze wszytsko jest w ta cene wliczone. jestem totalnym laikiem motoryzacyjnym, tak wiec nie zadawalem za duzo pytan, bo i tak pewnie nie wiedzialbym o czym mi mowi;). poprosilem go zeby mi przygotowal autko do jazdy i tyle.
Skoro tutaj trafiłeś, to jednak zacząłeś się zastanawiać, czy przypadkiem nie za dużo płacisz.
My staramy się pomóc i stąd te pytania (na które nie odpowiadasz nota bene
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Masz calkowita rację. Trafilem na forum bo lubie wiedziec z czym dokladnie mam do czynienia a tutaj z pewnoscia wiele sie mozna nauczyc i skorzystac z wiedzy bardziej doswiadczonych. Na Twoje pytanie jednak odpowiedzialem optymalnie, zgodnie ze stanem mojej wątlej wiedzy...
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Maj 2007 Posty: 42 Skąd: Irlandia
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 00:10
thomcio napisał/a:
auto kupilem w komisie
to nie dali Ci gwarancji?
thomcio napisał/a:
walnieta uszczelka pod glowica. oddalem zatem auto do mechanika, ktory wycenil mi nprawe(wymiana uszczelki, planowanie glowicy) na 1000 zl. moje pytanie brzmi: czy to duzo?
nie wiem jak w polsce, ale w irlandii to sa koszty rzedu 500-600 euro
mi po znajomosci zrobili za polowe tego, czyli i tak drozej niz w polsce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum