Osobiście radził bym opony max 195 szerokości bo jak będą szersze to silnik będzie miał lekkie problemy . hmm co do wysokości to polecam 55 albo 50 , bo 45 to jak dla mnie mało i będzie dobijać na dziurach.
No niby tak, ale akurat do takich szerokich felg będą za wąskie. Pasowałyby do tej felgi 205/55/15 ale jeszcze muszą się zmieścić w nadkolu (chodzi mi o szerokość) Zakładal już ktoś z Was do R200 felgi J7,5?
No niby tak, ale akurat do takich szerokich felg będą za wąskie. Pasowałyby do tej felgi 205/55/15 ale jeszcze muszą się zmieścić w nadkolu (chodzi mi o szerokość) Zakładal już ktoś z Was do R200 felgi J7,5?
[ Dodano: Sro Cze 13, 2007 3:20 pm ]
piter34 napisał/a:
Moim zdaniem optymalnie będzie 205/45/15
Chyba ciut przykuse, jak to liczyłes?
Ja mam w swoim zalozone 205/50/15 i pasuja elegancko , autko jest obnizone i w niczym to nie przeszkadza
Nie wątpię Ale czy na pewno masz felgę o szerokości 7,5J? Do niej to i 225 nie bylaby za szeroka Tylko to wszystko musi jeszcze mniej więcej pasowac do samochodu, nie tylko wizualnie
chyba sie zdecyduje na 195/55 mysle ze silnik na tym duzo nie ucierpi a i tak bedzie dobrze;>
Na bank za wąskie 195 na fele 7,5"
pierwsza opona jaka wchodzi na 7,5" to 205
bula21 co to za fele, orginałki rovera? Ja mam w swoim orginalne 7" i opona 195/55R15
Nie wątpię Ale czy na pewno masz felgę o szerokości 7,5J? Do niej to i 225 nie bylaby za szeroka Tylko to wszystko musi jeszcze mniej więcej pasowac do samochodu, nie tylko wizualnie
Ciezko powiedziec. To sa felgi Aluett i mysle ze 7x15" z oponami Uniroyal RainSport 1 205/50/15, zimowki mam na innych alusach ale z oponami 195/55/15
Ja mam w swoim zalozone 205/50/15 i pasuja elegancko , autko jest obnizone i w niczym to nie przeszkadza
Z tego co pamiętam to w innym wątku napisałeś że samochód jedzie Ci maksymalnie 160km/h a to nie jest wyczyn jak ludzie ponad 200 wyciskają.
No i przyspieszenia nie ma!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum