Wysłany: Sro Cze 13, 2007 12:48 [R416] Koło dojazdowe
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam,
przeglądałem archiwum i nie znalazłem, planuję zakup koła dojazdowego, ale mam dylemat 15" czy 14" W samochodzie mam alufelgi 15" 195/55/R15. Które będą bardziej odpowiednie?
Druga sprawa to felgi stalowe na zimę 14" Czy te felgi będą dobrę?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 00:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 12:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Felgi będą pasować, a dojazdówkę musisz mieć taką jak aktualnie założone felgi.
Hm, ja mam zdaje się dojazdówkę 15 cali a felgi na aucie to 14-tki. Niewykluczone że letnie opony były 15-calowe, bo kupiłem auto w czercu 2006r. na zimówkach (miało dzwona pod koniec lutego 2006r. w enerdowie). Czy z tego wynika, że muszę rozejrzeć się za 14-calową dojazdówką? A mozę opona na niej ma niższy profil?
EDIT: tak mi się coś kojarzy, ze auto na dojazdówce i tak jest przechylone?
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Felgi będą pasować, a dojazdówkę musisz mieć taką jak aktualnie założone felgi.
Hm, ja mam zdaje się dojazdówkę 15 cali a felgi na aucie to 14-tki. Niewykluczone że letnie opony były 15-calowe, bo kupiłem auto w czercu 2006r. na zimówkach (miało dzwona pod koniec lutego 2006r. w enerdowie). Czy z tego wynika, że muszę rozejrzeć się za 14-calową dojazdówką? A mozę opona na niej ma niższy profil?
EDIT: tak mi się coś kojarzy, ze auto na dojazdówce i tak jest przechylone?
Szczerze mówiąc to już teraz sam nie wiem.
Na tej samej osi powinny być koła tego samego rozmiaru raczej... ale może w przypadku dojazdówek jest inaczej?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Na tej samej osi powinny być koła tego samego rozmiaru raczej... ale może w przypadku dojazdówek jest inaczej?
ZTCW to dojazdówki są przystosowane do jakiejś śmiesznej prędkości (50/60 km/h) więc nie ma opcji jazdy dłuższej, niż do najbliższego wulkanizatora. Ergo - rozmiar praktycznie bez znaczenia
ZTCW to dojazdówki są przystosowane do jakiejś śmiesznej prędkości (50/60 km/h) więc nie ma opcji jazdy dłuższej, niż do najbliższego wulkanizatora. Ergo - rozmiar praktycznie bez znaczenia
Z ciekawości obejrzałęm wczoraj swoją. 125/80 15", Michelin Jest też informacja o maksymalnej dopuszczalnej prędkości: 50mph / 80km/h
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
KD nie zezwala na jazdę na kołach różnej wielkości zamontowanych na tej samej osi.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
KD nie zezwala na jazdę na kołach różnej wielkości zamontowanych na tej samej osi.
Nie będę się sprzeczał, ale mnie utkwiło, że mają być tego samego rodzaju (w sensie typ, bieżnik), co i tak nie ma znaczenia, bo nie widziałem dojazdówki, która pasowałaby bieżnikiem do reszty kół, nie wspominając, że to nie pneumatyk
IMHO żaden misiek, mający więcej niż 2 (dwie) szare komórki, i tak się do tego nie będzie czepiał, a ten co ma mniej tego nie zauważy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum