Wysłany: Czw Cze 14, 2007 21:28 [414 '96] Komputer 1,4 czy 1,6
Witam, byłem zmuszony kupic komputer sterowania silnikiem do mojego roverka 414 z 96 roku 1,4 16V ale niestety sprzedawca z allegro wysłał mi komp do silniki 1,6 ale zapewniał mnie ze to nei gra roli bo komputery sa akie same a tylko poj. silnika sie różni, czy to prawda??
_________________ DvDi
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 21:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hmm. Co to tej identyczności to nie był bym taki pewny. Ja obecnie mam 1.6 i drugi komuter też od 1.6 i nie mam pewności czy będzie pasował. Jakby nie patrzeć moc silników inna. W 1.6 są większe tłoki.
Nowego nie sprawdzisz dopóki nie zsynchronizujesz z centralką i pilotem. A jak sie okazę że nie będzie dzaiałał to wtedy pieniądze na zaprogramowanie wyrzucone w błoto.
Jak nie wystawiłeś komentarza to ja bym to oddał i żądał zwrotu kasy.
Jeśli chcesz zaoszczędzić na programowaniu, kup sobie komputer z centralką i pilotem.
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 21:43
kupiłem taki zestaw ale dostałem immo z pętlą na stacyjke a moj mechanik powiedział ze ja do tej pory takiej pętli nie miałem i nie mozna tego razem połączyć a kupiłem stacyje komp i centralke z pilotem i kluczykiem........
Coś mi sie wydaje, że dostałeś zestaw z nowszej wersji 400. W moim R400 97r immo aktywuje sie po 30s i trzeba je wyłączyc gładkim przyciskiem na pilocie bo inaczej jest ioioioio. W drugiej 400 99r immo deaktywuje sie samo po włożeniu kluczyka do stacyjki. Nie ważne ile czasu upłuwa od momentu wyłączenia alarmu immo deaktywuje sie samo.
I podejrzewam, że dostałeś własnie taki zestaw.
W przyszłym tygodniu bede po włozeniu silnika z 400 99r do 400 z 97r i bede próbował przepiąc komuter z centralką z nowszej wersji do starszej. Zobaczymy czy sie da czy sie nie da
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 12:07
Koleś powiedział ze mi wymieni na taki komplet od auta z silnikim 1.4 ale kiedy zapytałem o rok to powiedziałze 96-00 a moj jest z 96, czy jest jakiśprzedział czasowy kiedy to montowali immo z pętlą na kierownicy a kiedy nie?? czy to zalezy od wyposażenia auta czy tylko od roku produkcji??
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 19:39
pierdolni takiego sprzedawce w łeb , auto nie będzie chodzić , ponieważ a) immo b)koło zamachowe nie będzie synchronizowane c) immo z pętlą było od 1998 roku , przed była seria bez pętli i pilot 3txa
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum