Wysłany: Czw Cze 14, 2007 21:59 roznice miedzy 25 z przed i po 2004
wlasnie kupilem sobie autko ktore bardzo chcialem ale z braku funduszy zamiast mg zr jest to rover 25 no i z tego samego powodu jest lekko bity. chcce go naprawic sam... tzn wymienic gdyz uszkodzony jest tylko zderzak, maska i grill... no i tutaj niespodzianka, dowiadywalem sie w wielu miejscach czy jest jakas roznica miedzy wersjami przed i po facelifting, 50% sklepow mowilo ze inny jest tylko blotnik i lamy, 20% ze nawet lampy sa takie same (na pierwszy rzut oka widac ze zderzak i lapy sa inne) a 30% ze wszystko jest rozne... i wszystcy maja w ofercie to czego potrzebuje ale ci co mowia ze maska jest rozna chca prawie 2x wiecej...
wiec pytanie czy jest jakas roznica w masce, grillu miedzy tymi roverkami...
dzieki za odpowiedz
a co do anglikow, to ja bym uwazal gdyz te co pisza ze sa z przekladka to zazwyczaj maja jeszcze troszke inne porzygody... ten tutaj tez poszedl na przekladke.. ale jakby ktos chcial moge nieodplatnie pomoc kupic i przewiezc do polski bo ceny jak widac sa dobre - mowie o modelach zadkich mg/rover
Brt: Zapoznaj się proszę z Zasadami i regulaminem i popraw temat i treść postu, bo za ch....olerę nie rozumiem o co Ci chodzi. Polskich liter mozesz nie mieć, ale kropki i przecinki to na 100 masz na klawiaturze.
Ostatnio zmieniony przez Brt Czw Cze 14, 2007 22:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 21:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli chodzi o TF'a to jeśli robili go tak jak MGF'a to jest przystosowany do przekładki (sciana grodziowa symetryczna). A podejrzewam, że jest bo skoro silnik z tyłu to i mniej roboty z przekladką.
Model 2005 ma inne lampy i inny zderzak(kierunki itp). Maska i błotniki te same. No i oczywiście różnią sie tyłem ale w przodzie to tyle różnic.
Różnice i podobieństwa chyba widac gołym okiem.
_________________ Pozdrawiam
7Tomi
Ostatnio zmieniony przez 7Tomi Czw Cze 14, 2007 22:14, w całości zmieniany 3 razy
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 22:10
odpowiadam
rover 25 po liftingu różni się zderzakami lampami kiierunkami tylną klapą i zderzakiem, a tak reszte jest to samo, i nie słuchaj że maska czy błotnik jest inny bo to nieprawda.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
no to juz mam zderzak 70 funtow i maska 50 zamiast 120, a za grilla to chca 45 wiec chyba sobie sam zrobie bo widzialem te resztki tto nie wygladalo na nic trudnego
a z inney beczki w srodku mnie zaskoczyli wersja po faceliftingu wyglada duzo lepiej, zwlascza deska rozdzielczy i wylotu z dmuchawy...
W błotnikach lusterka są wymagane na rejestracji tylko wtedy kiedy samochód ma hak, normalnie auto bez haka i kierunków w błotnikach przechodzi rejestracje bezproblemowo.
no ja tam nie wiem na pewno, ale robilem ostatnio przeglad z tym ze tirem, no i pan sprawdzal swiatla a tu niespodzianka bo z jednej strony zostala pusta dziura po kierunkowskazie troche sie pomeczyl i stwierdzil ze jezeli samochod jest fabrycznie wyposazony w 2 kierunkowskazy to ja nie moge usunac sobie jednego...
W błotnikach lusterka są wymagane na rejestracji tylko wtedy kiedy samochód ma hak, normalnie auto bez haka i kierunków w błotnikach przechodzi rejestracje bezproblemowo.
Jaka jest podstawa prawna?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum