No i kupiłem dziś Roverka 200 2.0Tdi. Tylko dostałem jeden kluczyk z pilotem. Prosze powiedzcie ile u was kosztuje doróbka klucza z imobiliserem (chyba tak to sie pisze) bo w mojej mieścince jest tylko jeden gość który to robi i powiedział ze będzie mnie to kosztowało ok 250 zł. Czy to dużo - czy normalnie???? Proszę o pomoc!!!!
[ Dodano: Czw Cze 14, 2007 9:29 pm ]
Sorka za błąd w temacie!!!!!
_________________ novy24
Ostatnio zmieniony przez Brt Pon Cze 25, 2007 15:22, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 20:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tyle to zdołałem sie domyślić. Dostac to sie dostane tylko co dalej????? Jak to załatwic? Mozna jakos zmienić kod imobilaisera czy zmienić wszystkie zamki ??Jak to wygląda bo jeszcze nie miałem samochodu z takim "zabezpieczeniem" a klucze już raz zgubiłem:)
Prosze powiedzcie ile u was kosztuje doróbka klucza z imobiliserem (chyba tak to sie pisze) bo w mojej mieścince jest tylko jeden gość który to robi i powiedział ze będzie mnie to kosztowało ok 250 zł.
Sam klucz dorobisz w każdym punkcie dorabiającym klucze za ok. 20zł. Zakup pilota/immobilisera i jego dokodowanie to odrębna sprawa.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
To teraz nie kumam już całkiem . Z tego co wiem to immobiliser jest w kluczyku a nie w pilocie. Chodzi mi o czy konieczna jest inwestycja w kopie klucza z tym całym "kodem immobilisera" czy może w razie utracenia jedynego egzemplarza cała procedura nie jest aż tak cężka
No i kupiłem dziś Roverka 200 2.0Tdi. Tylko dostałem jeden kluczyk z pilotem. Prosze powiedzcie ile u was kosztuje doróbka klucza z imobiliserem (chyba tak to sie pisze) bo w mojej mieścince jest tylko jeden gość który to robi i powiedział ze będzie mnie to kosztowało ok 250 zł. Czy to dużo - czy normalnie???? Proszę o pomoc!!!!
[ Dodano: Czw Cze 14, 2007 9:29 pm ]
Sorka za błąd w temacie!!!!!
jak zgubisz klucz to bedzie cie to kosztowało dorobienie klucza z immo + holowanie do najbliższego zakładu z testbookiem (a nie ma tego duzo w polsce)
kluczyk to nie problem jak juz nadmieniono problemem jest pilot z immo
sam pilot możesz zakupic na allegro lub ebay-u ale zaprogramowac musisz jakdąc do serwisu wyposażonego w testbook-a (taki full roverkowy komputer)
io tam cie skasują za zaprogramowanie (mi w radzionkowie powiedzieli 150PLN)
więc jeśli ktoś za 250 dorobi ci kluczyk i da przeprogramowanego pilota to to nie jest drogo
bo za pilota musisz dać przynajmniej z 80PLN a jeszcze programowanie i dorobienie kluczyka...
Dzięki śliczne Nikt mi tak nie pomógł jak ludzie na tym forum!!! (cóż za moc w tym necie:)!!!
[ Dodano: Czw Cze 14, 2007 10:08 pm ]
Moc nie tyle w necie ale w ludziach Kiedyś postaram się odwdzięczyć
Brt: Błąd w temacie możesz a nawet powinieneś poprawić. Przy każdym swoim poście (także tym pierwszym z tematem) masz po prawej przycisk "edytuj" i jak go klikniesz to możesz poprawić swojego posta. Przeczytaj zasady pisania postów w kąciku Usterek i popraw temat na zgodny z tym coo przeczytasz.
_________________ novy24
Ostatnio zmieniony przez Brt Czw Cze 14, 2007 21:22, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 157 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 09:41 dorabianie klucza
Pilot uzywany kupiłem w komisie www.tomateam.pl - 80zł + 10 przesyłka.Zaprogramowali mi w ASO pod Poznaniem - Komorniki - za 250zł, co jest zdzierstwem.Kluczyk dorobiłem za15 zł.iMMOBILISER jest w pilocie.
[ Dodano: Pią Cze 15, 2007 10:44 am ]
...a raczej włączanie i wyłącznie immo jest w pilocie - ale mozna też kluczykiem jak masz kod dostępu.
_________________ ...pędzą konie po betonie w szarej mgle...
Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Maj 2006 Posty: 118 Skąd: Lublin
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 09:52
Tak jak piszą koledzy kluczyk dorobisz za 20zl ale jezeli ktos w malym punkcie dorabiania kluczy mowi ci ze dorobi z immobiliserem za 250zl to nie wierzylbym mu. Jezeli juz musisz to umow sie z nim ze zaplacisz dopiero jak sprawdzisz czy to dziala.
Ja pilota zaprogramowalem w serwisie w Kielcach. Kosztuje to tam cos kolo 80zl co w porownaniu z innymi serwisami chyba nie jest duzą sumą. Inna sprawa ze to 10 min roboty.
Przy okazji programowania dostaniesz kod rozbrajający immobiliser.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum