Wysłany: Nie Cze 24, 2007 20:36 [R600] Regulacja sprzęgła??
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
witam...
Chlopaki mam spory problem dzis mój tata odpalil mojego Rover'ka (stał 2,5 miecha w garazu) i pojawil sie problem mianowicie z tego co tata mi powiedzial sprzegło reaguje w ostatniej fazie 5-3 cm koncowego skoku!!! Mam pytanie czy jest mozliwosc regulacji w R600 sprzegła czy trzeba kupić nowe?
z góry dzieki za odp...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 09, 2011 17:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 20:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
właśnie o regulacji napisałem nie tu gdzie trzeba (na poście wskazanym wyżej przez zientasa) więc powtórzę tutaj: mianowicie wydaje mi sie, ze sprzeglo można wyregulować ustawiając odpowiednio objętośc pompy sprzęgła - trzeba troche poregulować śrubami przy pedale sprzęgła. Tak robił mi mechanik jak jeszcze moje sprzęgło żyło i dało się to jakoś ustawić w pewnym zakresie.
pompa sprzęgła jest przy pedale, a wysprzęglik przy łapie sprzęgła i sąto dwie różne części. Reparaturka to komplet elementów gumowych niezbędnych do naprawy pompy, lub wysprzęglika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum