Wysłany: Nie Cze 24, 2007 19:55 [R414si - 97r.] - problem z układem chłodzenia!
Witam serdecznie,
pojawił sie u mnie w samochodzie problem, mianowicie:
Wlałem juz drugi "gotowy do uzycia płyn do chłodzenia" (SHELL) , około 2 litry, i kiedy dzisiaj chciałem sprawdzić stan okazało sie, że dalej brakuje. Oco chodzi??
Ile w całym obiegu może zalegać płynu? - może poprostu jezdziłem dość długo bez płynu
Ostatnio zmieniony przez rudik- Nie Cze 24, 2007 20:21, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 19:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 18 razy Dołączył: 12 Kwi 2007 Posty: 306 Skąd: Radom
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 20:02
Popraw tytuł bo jak dyrektorzy wrócą to cie ochrzanią Może sie układ odpowietrza, Może cieknie ale to łatwo sprawdzić. A powiedz mi jak ci temperature trzyma??? W najgorszym przypadku to uszczelka pod głowicą
Ps. Masz garaż???
_________________ był od 13 Kwietnia Rover 220SD ...
Pomógł: 18 razy Dołączył: 12 Kwi 2007 Posty: 306 Skąd: Radom
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 20:53
Uszczelke pod głowicą, Mogłes wszystko zrobić na przegrzanym silniku. Jak byś miał graż to bys zobaczył czy ciece. Jak będziesz rano odjerzdzał to zobacz czy coś jest a nawet powąchaj (tylko nie na przypale ) Sprawdź mu do setki jak będzie zimny to sie dowierz czy silnika nie zarżnołeś Wykręć świece i zobacz czy nie ma tam płynu chłodniczego. W Astrze tak miałem przy uszczelce
_________________ był od 13 Kwietnia Rover 220SD ...
może dojść do uszkodzenia uszczelki pod głowicą lub nawet głowicy
rudik- napisał/a:
co sprawdzic?
1-stan oleju (ilość, czy się nie zwiększył i kolor)
2-czy w zbiorniczku wyrównawczym nie pływają tłuste kółka oleju
3-(chyba najważniejsze) gdzie znika ten płyn??
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
jak ruszam zostawiam plamy cieknie, cos jakby woda z rurki która prawdopodobnie odprowadza ciecz (nie wiem nie znam sie dokładnie) rurka ta znajduje sie nieopodal zbiornika na płyn do chłodzenia, u dołu. Co to za rurka ?
jak ruszam zostawiam plamy cieknie, cos jakby woda z rurki która prawdopodobnie odprowadza ciecz (nie wiem nie znam sie dokładnie) rurka ta znajduje sie nieopodal zbiornika na płyn do chłodzenia, u dołu. Co to za rurka
to odprowadzenie wody z parownika klimatyzacji i tam akurat ma cieknąć
szukaj dalej
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum