Moj po miescie doszedl maksymalnie do 11.5L , natomiast w trasie 8L.
Pomiarow dokonalem w normalnych warunkach, bez mulenia, ani dociagania silnika do czerwonego pola
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Mam sekwencję (Stag 300), ale nie zdążyłem jeszcze wyjeździć pełnego zbiornika.
Przy dobrze wyregulowanej instalacji LPG, spalanie gazu jest o ok. 20% wyższe niż spalanie benzyny.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Mam 620 si z 93 roku. gazu jesli jest pomieszane trasa + miasto to ok 12-13 litrow, a na samej trasie to ok 10 litrow gazu, no oczywiscie troszki tez zalezy od tego jaka mieszanke sprzedaja panowie na stacjach benzynowych bo różnie z nia jest . pozdrowionka
KRYS chyba faktycznie mammy bliźniacze modele. Mój baka 12 spokojnie po mieście na trasie jak się wczuje w utrzymywanie 90km/h to 8 weźmie. I tak za dużo. Gazu jeszcze nie mam i nie wiem czy będe miał. Mówią że nie warto na przebieg 220 kkm. Sam nie wiem.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Cze 2006 Posty: 114 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Lip 01, 2007 21:05
Mój dzis na 500km spalił w granicach 5l/100km - fakt paliwo Shell VPower Diesel za 4.12zl/l ale wynik jest wynik i jechane było w granicach 100-130km/h
No ja moim rowerkiem 620si na gazie przy normalnej jeździe po mieście przejeżdżam za 30zl dokładnie 130km(1litr 1,95).Czyli spala tak jak wasze szejsetki czyli 12-13itrów na 100km.Przy konkretnym katowaniu spalanie po miescie wzrasta nawet do 16-17litrow!!!No ale kręce go wtedy do 5000obr na każdym biegu W trasie pali 10litrów pozrdrawiam!!!
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Cze 2006 Posty: 49 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 18:37
u mnie wyglada to powiedzialbym dosc ksiazkowo czyli tak jak PIter wsponial 20% wiecej gazu niz benzyny
miasto styl jazdy mieszany raz but raz na pazurek to jazda z pogranicza 13 litrow no czasem 15
natomiast trasa nigdy autka nie zyluje i jade 90..ewentulanie przy wyprzedzaniu 130/140 to jakies niecale 8,5litra:)..jestem dosc zadowolony biorac pod uwage ze w Nowym Saczu gaz kosztuje 1.89..natomiast czeka mnie wymiana parwonika na jakis nowszy model z zekomym wariatorem gazu czy cos i niewiem jak bedzie wygladalo spalanie po tym zabiegu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum