Tak zaglądałem i nie mam pojęcia co to są te wszystkie oznaczenia np. MPi ?
Dlatego to pytanie
A pytam bo nie chcę zakładać instalacji gazowej IV generacji bo jest strasznie kosztowna.
Załóż IV i będziesz miał spokój. Masz plastikowy kolektor i przede wszystkim dlatego sie zakłada IV gen, bo w przypadku złej regulacji II gen. będziesz wymieniał kolektor. Różnica w cenie jest coraz mniejsza, a jeśli masz zamiar jeździć ciut dłużej tym autem, to nie ma sie co zastanawiać.
Załóż IV i będziesz miał spokój. Masz plastikowy kolektor i przede wszystkim dlatego sie zakłada IV gen, bo w przypadku złej regulacji II gen. będziesz wymieniał kolektor. Różnica w cenie jest coraz mniejsza, a jeśli masz zamiar jeździć ciut dłużej tym autem, to nie ma sie co zastanawiać.
Kolega kilka lat temu gazował VW Polo (silnik 1.0 z plastikowym kolektorem) i zakładał instalację II generacji. Ale przedtem kupił metalowy kolektor za około 500zł.
Ja co prawda gazu zakładać nie zamierzam, ale uważam, że ceny instalacji IV generacji spadły już na tyle, że nie ma co robić oszczędności, które potem mogą okazać się pozornymi.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum