Wysłany: Nie Lip 01, 2007 14:32 [R400] Wsteczny rzęzi
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1998
Witam,
Posiadam Rover 400 z '98 r. Jesli nie wrzuce bardzo dokladnie biegu wstecznego to zaczyna mi skrzynia rzedzic. Czy to normalne w tych modelach czy zaczac sie przejmowac ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 00:42, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 01, 2007 14:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 09:12
Mój mechanik coś wspominał o zastosowaniu innego oleju w skrzyni, co może zredukować te zgrzyty (bynajmniej tak twierdził,że udało mu się zredukować zgrzyty w 400tce, którą serwisował od 8 do 420 tys przebiegu - mowa oczywiście o manualnej skrzyni )
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
String do Ciebie najlepszy olej to MTF94 danieleczek, gdybyś napisał w profilu a jeszcze lepiej w temacie jaki dokładnie masz silnik w swoim R, to pewnie też bysmy Ci powiedzieli jaki olej jest najlepszy Zreszta nawet nie musimy pisać, wystarczy, że przeczytasz Techniczny FAQ (na samym końcu)
na wymianę 2,0 litra, z dostępnościa niestety ciężko, pytać np w salonach hondy lub w sieci LandSerwis. Był w klubie rozprowadzany po superatrakcyjnej cenie 23PLN/litr ale już sie skończył
Mam ten sam problem, trzeba bardzo dokładnie wbijać wsteczny ale da się z tym żyć.A oleju wchodzi książkowo 2,2litra.Roverek kolegi ma tą samą przypadłość.Ja używam syntetyku .Pozdrawiam krzysieks
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum