Wysłany: Nie Lip 01, 2007 20:24 [R200 SDI 2.0 98r.] czujnik temperatury a moze cos innego
Witam
Po odebraniu auta od mechanika (wymiana calego przodu (chlodnice, pas, zderzak i takie tam jeszcze) po spotkaniu haka ) zaobserwowalem dziwna rzecz.
Mianowicie w trakcie jazdy w ciagu sekundy wskazowka temperatury jest w stanie wyskoczyc w gore do polowy skali, za chwile spasc do polowy a za troche wskoczyc na czerwone pole, baa nawet poza, a za kilkanascie sekund spasc ponownie do polowy. Przez 20 km niekiedy nawet nie drgnie, a jak ja "zlapie" to skacze i skacze az sie wyskacze
Co obstawiacie?
Czujnik czy cos innego.
Dodam iz wymieniana rowniez byla obudowa termostatu gdyz poprzednia pekla, ale to raczej nie termostat by byl. Zbyt szybko wskazowka przeskakuje
pozdro
_________________ Rover 200sdi, 77kw, 1998, JRJ
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 01, 2007 20:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a wode gotuje? Jak tak, to obstawiam uszczelke pod głowicą lub ewentualnie pompe wody... miałem podobnie, i sie okazało, że jednak uszczelka i 500zł w plecy, bo tani mechanik
Może awaria odpowietrzacza? Ja tak miałem tylko mi wskaźnik tak nie szalał jak opisujesz, ale warto to sprawdzić zanim za rozbieranie głowicy się weźmiesz. Jak nie masz szans wymienić na nowy to odpowietrznik wymontować i zagotować w środku do odkamieniania – w moim przypadku to pomogło
wody nie gotuje, temperature raczej ma normalna tylko wskazowka lata
A tak wogole to prawdopodobnie znalazlem przyczyne wczoraj, kiedy to w nocy nie chcial odpalic. Baaa, nawet nie chcial przekrecic rozrusznikiem a na dodatek tego chcial zapewne mi przekazac cos swoim dziwnym mruganiem kontrolkami
Okazalo sie ze ulamany jest jeden z przewodow od masy. Dzis zarobie na cacy i sie okaze czy to tylko to bylo powodem moich trosk
[ Dodano: Pią Lip 06, 2007 11:11 am ]
Po zrobieniu odpowiednio masy wszystkie objawy zniknely. Autko gra i buczy
Pozostal mi tylko jeden wyciek z chlodnicy do zlikwidowania. Ale bez pomocy kolegow sie nie obedzie
Potrzebuje uszczelke o numerze katalogowym CDU2334 do czujnika przelacznika wentylatora umieszczonego w chłodnicy.
Z gory dzieki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum