Wysłany: Sro Lip 04, 2007 20:30 [R620] Poduszki silnika
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam. Mój samochód na wolnych obrotach lekko telepie.
Są odczuwalne drgania. Przy ruszaniu też słychać drgania tłumika końcowego.
Jak twierdzi mechanik, jest to wina poduszek pod silnikiem.
Mój problem polega na tym, że warsztat jakoś nie może ich załatwić, czekam już 2 miesiace i nic...
Czy wiecie może gdzie można je dostać? Szukałem w intercars itp i bez skutku.
Jak to jest z tymi poduszkami? Są 3 w tym jedna jakaś inna.
Czy mógł bym prosić o jakieś info z doświadczeniami na ten temat?
Dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 09, 2011 18:17, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 20:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 22:17
I tu jedna uwaga jeśli chodzi o poduszki i model 200 . Proszę dokładnie sprawdzać poduszki gdyż ta zamontowana z prawej strony na podłóżnicy , jest fabrycznie nacinana i mechanicy myślą że popękała(bo tak wygląda) , uważajcie bo mam takich przypadków sporo że wysyłam klientowi poduche i dzwoni że mu przysyłam bubel uszkodzony , ale nie jak tłumacze to dopiero się w serce biją.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Witam ostatnio wymaniałem jedną z poduszek pod silnikiem w 620di i jeśli chodzi o zamienniki to ich brak jedynie oryginał do nabycia w ASO Hondy za około 500zł mi udało się wpasować poduszkę od innego auta po małej adaptacji uchwytu ale nie pamiętam od jakiego auta była to poduszka jej koszt to około 250-200 zł już niepamiętam. Spotkałem się też z firmą która ma w ofercie regeneracje poduszek wyprasowują na nowo gumę ale miałem wątpliwości co do jakości takiego zabiegu pozatym wiązało by się to z unieruchomieniem auta i wysyłką uszkodzonej poduszki
Mam pytanie odnośnie poduszek silnika. chodzi dokładnie mi o ich ilośc oraz usytuowanie. Chę je wszystkie sprawdzić ale nie wiem gdzie są. jedna ta gruszka w okolicach alternatora jest już wymieniona, kolejna taka długa pod autem jakby łącząca skrzynie z silnikiem sprawdzona. teraz mam pytanie ile jeszcze ich powinno być i gdzie? czy jest np jakaś w okolicach obudowy od paska pompy paliwa? bo tak jak by z tamtego miejsca wydobywają mi się dziwne stuki. ale niewiem czy tam coś jest bo z kanału niby nic nie widziałem i niewiem czy ona jest(jeżęli taka jest) od góry widoczna. wymontować obudowę filtra powietrza? prosiłbym o pomoc. fajnie by było jak by jakieś fotki ktoś miał i nakierowaqł mnie gdzie szukać. Auto to Honda Accord 2.0td 99r. z góry dzięki i pozdrawiam
Dzisiaj zamawiałem poduszki, a raczej same gumy, ponieważ padła mi poduszka pod silnikiem od strony pasażera, więc zamówiłem takie gumy:
http://allegro.pl/land-ro...1757990909.html
_________________ Sprzedam Radia z Androidem do Rovera 75 / BMW e46
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: silesia
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 17:01
encor napisał/a:
Dzisiaj zamawiałem poduszki, a raczej same gumy, ponieważ padła mi poduszka pod silnikiem od strony pasażera, więc zamówiłem takie gumy:
http://allegro.pl/land-ro...1757990909.html
R.E.D., Zamówiłem je w niedzielę, więc myślę, że tak koło środy / czwartku dotrą i je założę (zależy od poczty polskiej), ale jestem przekonany że będą pasowały (inaczej bym nie zamawiał) jednak na 100% będzie wiadome czy pasują jak je zamontuje
matomek, jeśli będą pasowały to napiszę i możesz sobie zamówić jeśli chodzi Ci o tą samą poduszkę co mi, czyli pod silnikiem, od strony pasażera, zaraz za zderzakiem.
_________________ Sprzedam Radia z Androidem do Rovera 75 / BMW e46
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: silesia
Wysłany: Wto Wrz 06, 2011 07:22
w jaki sposob mozna nabyc gumy? bo na sklepie internetowym jest tylko cala oryginalna poduszka za 336zl
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Wto Wrz 06, 2011 07:38
Przecież są telefony. Z docelową aktualizacją oferty sklepu internetowego, czekam do bardzo dużej dostawy, która spodziewana jest za 3-4 tygodnie. Trochę pozycji ze sklepu internetowego wyleci i wejdą w ich miejsce bardzo ciekawe produkty (w bezkonkurecyjnych cenach).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum