Wysłany: Czw Lip 05, 2007 11:35 [R 216 Si' 96] Co jest przyczyna "pisku"
Nie ma różnicy czy ruszam lub jade juz samochodem. Gdy dadaje gazu a pedał sprzegłam jest wciśnięty do połowy słychac ten odgłos. Paski na pierwszy rzut oka wygładają bez zarzutów. Kto ma jakis pomysł proszę o pomoc.Jak mogę usunać tą usterkę?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 11:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Gdy dadaje gazu a pedał sprzegłam jest wciśnięty do połowy słychac ten odgłos. Paski na pierwszy rzut oka wygładają bez zarzutów. Kto ma jakis pomysł proszę o pomoc.Jak mogę usunać tą usterkę?
Brt napisał/a:
polej paski wodą i zobacz czy piszczy dalej. Jeśli nie, to masz paski do wymiany
Niekoniecznie paski muszą byc zaraz do wymiany. Ostatnio, przy wymianie rozrządu, paski w moim R zostały odpowiednio wyregulowane (naciągnięte) i problem ustąpił. A miałem to samo, co ty.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Gdy dadaje gazu a pedał sprzegłam jest wciśnięty do połowy słychac ten odgłos. Paski na pierwszy rzut oka wygładają bez zarzutów. Kto ma jakis pomysł proszę o pomoc.Jak mogę usunać tą usterkę?
Brt napisał/a:
polej paski wodą i zobacz czy piszczy dalej. Jeśli nie, to masz paski do wymiany
Niekoniecznie paski muszą byc zaraz do wymiany. Ostatnio, przy wymianie rozrządu, paski w moim R zostały odpowiednio wyregulowane (naciągnięte) i problem ustąpił. A miałem to samo, co ty.
Ostatnio walczyłem z alternatorem, między innymi paski od alternatora i wspomagania zostały wymienione i naciągnięte, wyeliminowało to "zapisk" przy rozruchu auta, gęsto spotykany w 200 wyjeżdżających z salonu (w owym pięknym czasie kiedy można bylo takowy kupic nowy )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum