Wysłany: Czw Lip 05, 2007 21:15 [Freelander] Problem z rozbrojeniem alarmu z pilota
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam!
Moja frelka nie reaguje na pilota. Bateria wymieniona w obydwu pilotach i nic. Nie da sie otworzyc z pilota i nie da sie tez odpalic samochodu bo blokuje alarm. Co to moze byc? Moze juz ktos mial taki problem. To jest Freelander 2.0 TD z 99 roku.
Pozdrawiam i prosze o poooooooomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 14:58, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 21:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak zrobiłem to ale dalej nic. Auto już na lawecie przywiozłem i teraz czekam na elektronika. Zobaczę co zdziała bo koleś jest naprawdę dobry. Jak macie jeszcze jakieś sugestie to piszcie.
Pozdrawiam!
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 13:25
to nic nie zrobi chyba że ma testbook, albo jest super geniuszem i ominie to tak że central będzie działał a immo nie , właśnie robię taką 400 po geniuszu immo zdjęte , założony centralny zamek z allego za 35 zł i podmienione płytki w pilocie ,wygląda jak orginał rovera , a tu lipa.
dodam jeszcze że w freelanderze siedzi taka sama centralka jak w roverku 5as.
i też powinien miec kod 4 cyfrowy aby odblokować immo
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Te czerwone kropki to te miejsca? Dość dziwne miejsca.Ale wielkie dzięki za materiały i dotychczasową pomoc.
Próbowałem jeszcze raz zsynchronizować pilot według instrukcji ze strony i zadziałało. Tylko że działało przez chwile po czym znowu przestał reagować. Zaobserwowałem też takie coś że po otwarciu i tym samym rozbrojeniu immo można go odpalić ale po zgaszeniu silnika (i nie zamykaniu samochodu z pilota) po chwili znowu zaczyna migać kontrolka i nie da sie go odpalić.
Jakieś wnioski z tej opowieści?
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 219 Skąd: Kraków/Lublin
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 15:32
Sledzik napisał/a:
Zaobserwowałem też takie coś że po otwarciu i tym samym rozbrojeniu immo można go odpalić ale po zgaszeniu silnika (i nie zamykaniu samochodu z pilota) po chwili znowu zaczyna migać kontrolka i nie da sie go odpalić.
Jakieś wnioski z tej opowieści?
A w między czasie otwierałeś drzwi? jeśli tak, to zdaje się, ze zadziałał odpowiednio (tak samo działa u mnie). Tzn. po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i otwarciu drzwi załącza się immo.
_________________ Zdrowy sen nie tylko przedłuża życie, ale i skraca dzień roboczy.
OK nic mi to nie mówi ale dobrze wiedzieć co jest nie tak. Dziwne jest to że czasami zareaguje na pilota ale to trwa chwile i dalej takie cyrki. Nie wiesz kto potrafi się z takim czymś uporać w okolicach Gliwic Mikołowa.
[ Dodano: Pią Lip 06, 2007 7:39 pm ]
OK wiec najświeższe informacje wyglądają tak że po kilkukrotnej próbie synchronizowania jeden kluczyk załapał. Działa tak że trzeba kilkakrotnie naciskać i za którymś razem załapie, czasami za drugim czasami za siódmym. Czy takie działanie jest też usterką czy to raczej urok tego modelu alarmu?
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 07:45
ja wogóle widze ruch na naszym forum, właścicieli land rover freelnadera, może do klubu roverki dołożyć jeszcze land rover? niekoniecznie wszystkie ale tylko freelandera. Z racji tego że są takie same jednostki napędowe co w roverach
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Jestem za a nawet przeciw! Gdyby nie te forum to bym leżał i kwiczał. Uważam że w tym wspaniałym gronie Rovera i MG mogłoby się znaleźć także miejsce dla Land Rovera.
Popieram kolegów jako że jestem posiadaczem też freelandera z fajnym silnikiem rovera, byłem na forum landrovera ale nie ubliżając nikomu tam są chyba same buraki zapatrzone w swoje disko i defendery kupione za 10 najwyżej 15 tyś i dla nich freelander to "gówno plastikowe przynoszące wstyd dla marki landrover. Na każde pytanie jakieś szydercze i ironiczne odpowiedzi. Wyraźny brak kultury i ogłady nie to co tutaj , tu każdy pomaga jak może ( piter34 chyba najbardziej aktywny na forum). Jestem też nowy więc jak coś nie tak to sorki. Prośba do moderatora : może by tak coś dla freelandera udostępnić miejsca na forum? pozdro
Z racji, że nie ma podziału na modele, to użytkownicy Freelanderów niech korzystają z forum w obecnej formie, wpisując oczywiście model w temat (w usterkach). Tak chyba będzie najczytelniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum