Witam,
Chcę kupić używaną sprężarkę, np. taką: http://www.allegro.pl/ite...er_200_400.html i mam pytania:
1. Czy sprężarki klimatyzacji różnią się w zależności od silnika czy są takie same we wszystkich R200?
2. Czy zmieniało się coś na przestrzeni lat 1996-2000?
3. Jakie są szanse że taka używana sprężarka z allegro bedzie ch(ł)odziła przynajmniej 2-3 sezony?
pozdrawiam
Andrzej
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 12:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 20:23
endriu_poznan napisał/a:
3. Jakie są szanse że taka używana sprężarka z allegro bedzie ch(ł)odziła przynajmniej 2-3 sezony?
Potrafię doradzić tylko w tym punkcie- szanse są minimalne, chociaż by ze względu na to, że prezentowane na fotach sprężarki nie mają zaślepionych króćców przyłączeniowych, więc są narażone od dłuższego czasu na wilgoć i zabrudzenia-zabójcze dla układu chłodniczego.
_________________ Wszystko dla ludzi, byle z głową.
Potrafię doradzić tylko w tym punkcie- szanse są minimalne, chociaż by ze względu na to, że prezentowane na fotach sprężarki nie mają zaślepionych króćców przyłączeniowych, więc są narażone od dłuższego czasu na wilgoć i zabrudzenia-zabójcze dla układu chłodniczego.
Wiec co radzicie?
W warsztacie wycenili mi sprezarke uzywana do R200 SDi na 700,00 (regenerowane zaczynaja sie podobno od 1200) - myslalem ze sam znajde tansza, ale jesli ma sie rozwalic po paru miesiacach albo nie dzialac po kupnie to bez sensu. Za wyjecie i wlozenie sprezarki do roverka wolaja 200,00 wiec moze sie okazac ze lepiej wydac wiecej i miec pewnosc ze zadziala.
Myslalem ze koszty naprawy nie beda takie duze, cos mi sie wydaje ze bede jednak jezdzil spocony jak juz przyjda upaly
Czy ktos ma namiary na sprezarki w dobrym stanie i w przystepnej cenie?
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 21:46
Powiem tak, wiem że najłatwiej szasta się nie swoimi pieniędzmi ale radził bym sprężarkę regenerowaną Z GWARANCJĄ lub taką którą sam wyjmiesz z "czynnego"auta ze sprawną klimą lub masz pewność że z takiego auta pochodzi i jest odpowiednio zabezpieczona.
_________________ Wszystko dla ludzi, byle z głową.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum