Mój Roverek to 220SD z 86 konnym silnikiem pod maską. Któtki Opis
Wysposarzenie dość ubogie:
2x Air Bag
Elektryczne Szyby
Centralny Zamek
Auto Alarm
Napinacze Pasów
Co mnie dziwi brak Klimy i szyber dachu
Jasne wnętrze
Przebieg 175000km
Rok 97 pierwsza Rejestracja 98
Samochód w koloże British Racing Green
Samochód po kupnie był cały prany we wnątrz oraz polerowany
Jak kupiliśmy ten bolid i zauwarzyłem że jest to 86 koni bardzo sie zmartwiłem że to mół będzie. Ale po jeździe zmieniłem zdanie
hehe, jak spojrzałem na to zdjęcie ze stojaczkiem to zanim je otworzyłem to myślałem, że zrobiłeś sobie (lub poprzedni właściciel) mały głośniczek, taki jak do komputera
po otwarciu okazało się, że fajnie jest zrobiony (ten "głośniczek" ) z tymi drewnianymi elementami
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
No, całkiem ładniusi. A czyściutki faktycznie, nawet silniczek wygląda jakby z fabryki wyjechał. No i co do wyposażenia, może jak na roverka nie najbogatsze, ale w porównaniu z innymi małymi autkami z tego okresu, to myślę, że powyżej średniej Widzę, że od jakiegoś klubowicza kupiłeś ?
Ostatnio zmieniony przez thef Wto Lip 10, 2007 20:21, w całości zmieniany 1 raz
Jak kupiliśmy ten bolid i zauwarzyłem że jest to 86 koni bardzo sie zmartwiłem że to mół będzie. Ale po jeździe zmieniłem zdanie
siedząc za pasażera nie wiele można powiedzieć o mocy i jeździe
Sądząc po wieku prawa jazdy nie posiadasz, chyba że na RoWer (albo błędnie podałeś rocznik 1992).
Samochodzik prezentuje się ładnie! Jedynie coś jest nie tak to chyba fartuch przy lewarku i jeszcze dodam, że ten uchwyt na tel. dziwnie tam wyglądam choć jest pod kolor drewna, no i ten brak klimy.... ... albo mi się zdaje lub nie dowidzę brakuje regulacji wysokości świateł? i do czego jest ta dioda pomiędzy znaczkami pod kierką?
220 jest lżejsza od 420, tak że z pewnością powinna cieszyć podczas jazdy nawet przy tej ograniczonej ilości kucyków
bezawaryjnego użytkowania i zapraszamy do klubu a na pewno zostaniesz oznakowany, jesienią zapraszamy na zlot -może namówisz tatę (bez obrazy)
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
Ja sie nie mam o co obrażać. A o mocy to stwierdziłem po przyspieszeniu i V-maxie możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z tym lewarkiem??? Ale wiem tyle nie był bity i mam jeszcze książki oryginalne Rovera i książkę serwisową
[ Dodano: Sro Lip 11, 2007 9:40 am ]
A tak w ogóle to jeżdżę tym samochodem ale nie po drogach publicznych i już kilka razy sobie wdepnąłem
_________________ był od 13 Kwietnia Rover 220SD ...
walkie nie stresuj chłopaka
w końcu to "młody narybek" w śród roverkowiczów. piśmiennicze błędy? Może to ta choroba? nooo ta... hmm... dysortografia.
Wszyscy tu jesteśmy równi, bo każdy ma swojego Roverka, a nam nie ubywa tylko przybywa, co raz więcej będzie tu młodszych od nas, a przecież o to chodzi.
Adrian355 napisał/a:
możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z tym lewarkiem???
z tej fotki "Środek_ Dzwi.JPG Piękne wyprane wnętrze" wnioskuję,że gałeczka nie jest oryginalna i fartuch nie jest opięty tylko tak sobie luźno lata, trochę psuje to efekt.
Cytat:
Tomaszi napisał/a:
do czego jest ta dioda pomiędzy znaczkami pod kierką?
Adrian355 napisał/a:
Dioda jest do Alarmu
ZTCW to dioda do alarmu (fabrycznego+immo) jest pomiędzy obrotomierzem a prędkościomierzem (no i tam jest) a ta dioda gdzie powinny być przyciski to albo straszak, albo jakaś dokładka. Dodatkowego alarmu? Trochę macie tam namieszane w tym R, poprzedni właściciel musiał ładnie coś nakombinować.
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
Ostatnio zmieniony przez Tomaszi Czw Lip 12, 2007 00:02, w całości zmieniany 1 raz
Nie namiesza. Alarm sami założyliśmy. A nie mogliśmy sie dostać do seryjnego miejsca na diodę więc tak padło tutaj. A wcześniej była tam zaślepka bo nie mam elektrycznej regulacji a tą zaślepek sam połamałem kolanem i nie mogłem jej nigdzie kupić. Może ktoś ma???
A tą gałkę to muszę zmienić razem z mieszkiem bo jest ohydna. A tego stojaczka nie da rady zdjąć
Ps. Mi sie wydaje że jestem najmłodszy na forum
[ Dodano: Sro Lip 11, 2007 12:48 pm ]
Nic nie jest namieszane wszystko jest jak fabryka zrobiła oprócz alarmu. Ale mi ta dioda nie przeszkadza.
_________________ był od 13 Kwietnia Rover 220SD ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum