Pomógł: 12 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 157 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 13:19 [R75] Jak zlikwidować rysy na lakierze?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Jakiego użyć srodka do likwidacji rys na leakierze (efekt mycia na myjni) szukam czegoś pewnego sprawdzonego a nie reklamy jakich wiele.
Dodatkowo jak zlikwidować większą rysę (ubytek lakieru) zaznaczam, że kredki koloryzujące to nadają się do malowania bajeczek.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lis 20, 2010 19:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 13:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przeszukaj proszę archiwum. Ja kiedyś podawałem sposób na większe rysy (znaleziony gdzieś w necie).
Na mniejsze rysy powinna wystarczyć pasta Tempo albo Auto-max.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 20:43 Re: [R 75 2,0 TDI 2000r.] jak zlikwidować rysy na lakierze?
Olo12 napisał/a:
Jakiego użyć srodka do likwidacji rys na leakierze (efekt mycia na myjni) szukam czegoś pewnego sprawdzonego a nie reklamy jakich wiele.
Dodatkowo jak zlikwidować większą rysę (ubytek lakieru) zaznaczam, że kredki koloryzujące to nadają się do malowania bajeczek.
Radzę Ci poprostu oddaj auto na polerowanie do dobrego lakiernika (koszt 100-150 PLN). J a tak zrobiłem ze swoim i jestem bardzo zadowolony, większe rysy z ubytkiem lakieru nie zejdą ale te z myjni w 100%. Sam pastą polerską nie zrobisz tak dokładnie, nie mówiąc o tym że ręce Ci poodpadają od tarcia. Większe rysy trzeba poprostu lakierować, to jedyny sposób, ukryć możesz je woskiem w kolorze lakieru (po 2 myciach wosk zchodzi i musisz powtórzyć)
Dokładnie tak jak wyżej. Polerka pastą G3 powinna dać rade rysom z myjni. Większe rysy to juz sprawa jaki kolor ma auto. Jeśli masz metalic to dobry lakiernik usunie to przy pomocy zestawy zaprawkowego Na akrylu już bardziej widać, że zaprawki były robione.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum