Wysłany: Pon Lip 16, 2007 21:21 [Freelander] Zapach z silnika
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Zauważyłem dziwną rzecz jak zatrzymuje się po dłuższej jezdzie i silnik chodzi na wolnych obrotach to w srodku czuć smród jakby plastiku na zewnątrz troche też ale niewiele i tylko w czsie postoju. Nie mam pojęcia co to , nic nie dotyka do gorących części silnika tłumiki ze dwa miesiące temu nowe więc juz wypalone, czy ktoś coś takiego miał może?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 14:59, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 21:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kiedys mialem podobnie, tylko mi bardziej smierdzialo olejem, plam pod autem nie bylo, a silnik byl suchy.
Jak sie okazalo, filtr oleju nie byl zbyt szczelny i kapalo z niego prosto na uklad wydechowy w bardzo malych ilosciach i stad ten smrod
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
z tym olejem to może być to sprawdze jutro, bo nic nigdzie nie dotyka, myślałem że może z czujnika wskaźnika temp gdzieś kapie płyn ale jest sucho,
[ Dodano: Wto Lip 17, 2007 11:04 pm ]
A czy cewka może powodować co jakiś czas takie co jakiś czas cykliczne brak iskry przez ułamek sekundy i zakołatanie silnika?
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 22:15
Może masz gdzieś wyciek i olej pada bezpośrednio na wydech?
A pamiętasz PITER mój problem ( freelander dławienie się silnika) czy cewka może powodować moje objawy, jeszcze nigdzie nie byłem i nie sprawdzaliśmy testbookiem
A pamiętasz PITER mój problem ( freelander dławienie się silnika) czy cewka może powodować moje objawy, jeszcze nigdzie nie byłem i nie sprawdzaliśmy testbookiem
Przecież napisałem wyżej.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
[ Dodano: Sob Lip 21, 2007 6:26 pm ]
To olej albo ze skrzyni albo z reduktora, musze odkręcić osłonę żeby dokładnie się przyjrzeć ale kapie coraz mocniej, Czy uszczelniacze są dostępne do tego auta czy mają jakieś specjalne wymiary?
[ Dodano: Sob Lip 21, 2007 10:13 pm ]
To chyba na szczęście uszczelniacz wału korbowego za sprzęgłem, wnioskuje tak gdyż jade spokojknie to jak postoi to tylko kropelka czasem kapnie ale jak przegonie pająki z rury to mocniej kapie,na alledrogo widze mają uszczelniacze chyba coś kolo 80 zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum