Wysłany: Pon Lip 16, 2007 14:57 [R620] 'Piszczy' przy odpalaniu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam, mam taki problem (moze to nic powaznego, ale wole spytac znawcow )
otoz moj 620 Si po wymianie paska rozrzadu zaczal 'piszczec' przy odpalaniu - mam na mysli cos jakby skrzekniecie-swistniecie , praktycznie w momencie jak zaskakuje, trwa to doslownie sekunde, ale jest wyrazne i glosne. wystepuje to praktycznie tylko wtedy gdy jest zimny, wczesniej (przed wymiana rozrzadu) tego nie bylo. czy to w ogole moze miec zwiazek z rozrzadem?
wiec jak myslicie - czy to moze byc cos powaznego czy raczej jakis drobiazg?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 09, 2011 21:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 16, 2007 14:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pewnie macie racje mam nadzieje, ze to nic powaznego - i da sie z tym zyc. ten dzwiek jest malo natarczywy, bardzo krotki, czasami jest czasami nie ma. pytanie tylko czy ten pasek alternatora jest napiety troszke zle czy bardzo zle.. czy w ogole mozna z tym jezdzic czy raczej sie nie przejmowac. bo do tego fachmana juz sie nie wybiore
obecnie jestem w Szkocji, za 3 tygodnie wracam - wlasnie Roverkiem do Polski - takze mam nadzieje, ze sie ladnie spisze podczas drogi.
dzieki za odzew!
No to panowie klucze 10, 12 i 14 do reki i naciagamy paski w samochodach
Sam wlasnie jestem po wymianie i musze powiedziec, ze na chodniku trzeba sie troche nagimnastykowac z nimi
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No to panowie klucze 10, 12 i 14 do reki i naciagamy paski w samochodach
Sam wlasnie jestem po wymianie i musze powiedziec, ze na chodniku trzeba sie troche nagimnastykowac z nimi
taaa gdybym to ja wiedzial jeszcze co, gdzie i jak, to bym pewnie zrobil hehehe. raczej do przyjazdu do Polski odpuszcze, ten swist jest jakby coraz rzadszy, moze pasek sie dopasowuje powoli
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum