mam rovera 200 w dieslu z 1999 którego zakupiłam w stanie krytycznym, ale pokochałam jak własne dziecko i po kolei go reaktywuję, co nie jest tanie niestety...
Zakupiłam chłodnicę bo jesli chodzi o poprzednią to mam uzasadnione podejrzenie że nie byla chyba nawet od tego modelu i mam kłopocik.
mój rover ma teraz "pimp my ride" u lakiernika i przy okazji mechank wymienia mu chłodnicę. Zamówiłam sobie chłodnicę u jednego pana z kwidzynia, ponoc speca od chłodnic, podałam markę, model, rok produkcji,że diesel, że bez klimy itd- pan stwierdził że takową chłodnicę posiada jedna w magazynie, i przyśle.
Za trzy dni zapukał pan z przesyłką, odebrałam chłodnicę (gwarancja na dwa lata, te sprawy), wsadziłam chłodnice do bagażnika i oddałam moje dziecię do naprawy.
I teraz meritum - zadzwonił mój mechanik i stwierdził ze wszystko cacy, chłodnica nawet pasuje , ale brakuje jakiś zaślepek.Zadzwoniłam do gościa z Kwidzynia z pretensjami, stwierdził ze on fabrycznie nie ma i mam sobie przełozyc ze starej chłodnicy. Na odpowiedź że pewnie bym tak zrobiła jak w starej takie zaślepki by były powiedział ze mam sobie załatwić przez serwis najwyżej. Ale czy to w ogóle możliwe, i czy nie ma możliwości żeby to znaleźć gdzieś w Polsce????
piter34: zmieniłem tytuł posta tak, aby był zgodny z zasadami kącika
Ostatnio zmieniony przez piter34 Czw Lip 19, 2007 23:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 22:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ta tez jest z allegro, nowa, kurde, ale nie wiem o co chodzi z tymi zaślepkami... jakaś uniwersalna jest czy co...jestem zdesperowana, samochód mam odpicowany, władowałam w niego juz kupę kasy, ile jeszcze mnie czeka zeby go doprowadzić do porzadku wolę nie mysleć, ale już bym chciała nim pojeździć a on jest unieruchomiony przez jakieś zakichane zaślepki których nigdzie nie moge znaleźć....
hahaha Normalnie dawno tak fajnego posta nie czytałem
Panna_Migotka, proponuję skontaktować sie z "osobnikiem" zwanym Tomi, dostępnym na www.tomateam.pl i mieć nadzieję, że będzie w stanie Ci pomóc A może te "zaślepki" to czujniki
Roverkowicze z Wawy znają miejsca, gdzie można nabyć używane części i moze właśnie tam się znajdą te "zaślepki"
PS. Myślę, że z racji swojego "dziecięcia" w klubie zawitasz niedługo zapraszamy
To dlatego jej nie widuje na warszawskich drogach... bo auto jest u mechanika
Hmm... czy Twoj mechanik lub Ty mozesz zrobic fotke tego miejsca gdzie ma byc takowa zaslepka? Bo jedyna co mi sie kojarzy do tylko czujnik wlasnie o ktorym pisze Brt
Brt napisał/a:
Roverkowicze z Wawy znają miejsca, gdzie można nabyć używane części i moze właśnie tam się znajdą te "zaślepki"
Znamy, ale ja juz zglupialem? To jest oryginalna chlodnica od 220sdi czy dorabiana ?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
w klubie... pierwsze co zrobiłam jak go zakupiłam to wlazłam na ten portal w poszukiwaniu sklepów z używanymi częściami i w sumie dzięki niemu w ogóle stać mnie na ten samochód... ale fajnie było wyjść rano do swojego powgniatanego samochodu, bez jednego dekla, z nadlamaną przednią lampą, z purchlami na oponach, reszty nie będę wymieniać i znaleźć ulotkę (jedyną na całym osiedlu) "wstąp do klubu roverki.pl"
teraz mogę zacząć o tym mysleć bo rover wygląda jak rover i w dodatku kolor to ma jedyny co najmniej w całej Warszawie..
mechanik cos bełgotał ale mi tak ciśnienie skoczyło że zrozumiałamze zaslepka, ale gościu od sklepu z chłodniami rzeczywiście mówił że od czujnika.. jednak wiedzałam gdzie napisać
Ostatnio zmieniony przez Panna_Migotka Pią Lip 20, 2007 07:36, w całości zmieniany 1 raz
nie powiem gdzie chłodnica nie jest oryginalna. W nim w ogóle mało rzeczy jest niestety oryginalnych a podobno wczsniej jeździła nim dentyska w Szczecinie...jak tak leczy zęby jak rozbiła samochód to dzięki...
[ Dodano: Pią Lip 20, 2007 8:47 am ]
dobra dobra...avatar... zaraz chwileczkie...dopiero co sie na forum zalogowałam.. poza tym wczesniej nie było co fotografować
Mysle, ze najpierw skontaktuj sie z Tomim (www.tomateam.pl) ale to po 23.07.2007,
a jesli on nie bedzie mial takowych, nowych to sprobuj w c.z. parts w zielonce.
Dane kontaktowe sa na naszej stronie klubowej w odpowiednim dziale
Panna_Migotka napisał/a:
Samochód stoi na dolnym mokotowie.
W sumie to jakbys napisala, ze stoi w woj. mazowieckim
Dolny mokotow czyli rejony sadyby, stegien itp. przez dluzszy czas
objezdzalismy z Violla w poszukiwaniu roverkowej braci, ale... to nie koniecznie moglismy byc my. Ja osobiscie nie pamietam takiego roverka A ty Violla?
Panna_Migotka napisał/a:
A Violla jeździ w takich samych błękitach jak ja jeszcze dwa tygodnie temu
Teraz ja nim jezdze
Ale cos czuje, ze mi go zabierze i znowu bede jezdzil swoim parchatym 1.4 8v
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Matko kochana... no dobrze, uszczegółowię - stoi pod okiem BOR...
na dolnym Mokotowie... nie można nie pamietać tak pocharatanego roverka szczęście że to nie moje dzieło... ale w sumie za tą kase i tak było warto...
Kurde... wlasnie Violla mi powiedziala gdzie to jest
I ze wrzucalismy tam ulotki. Stala tam granatowa 200 na luku ale czy byla obita i obdrapana... przy takim nowym budynku mieszkalnym w okolicach ul. Gagarina.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum