Wysłany: Nie Lip 29, 2007 19:36 [R420] Szarpanie podczas ruszania na zimnym silniku.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam
Podczas ruszania mam problem, szarpie mi samochodem jak nie dodam poważnie gazu, efekt nie pojawia się przy wyższych biegach, czuć że sprzęgło ciągnie, nie ślizga się. Efekt występuje tylko podczas ruszania na zimnym silniku, jak się rozgrzeje to po pewnym czasie przechodzi. Czasami mu pomaga też zgaszenie i ponowne odpalenie samochodu, jak jest rozgrzany tak do 1/4 wysokości skali, ten zabieg nie pomaga jak jest mniej rozgrzany silnik.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 22:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 19:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak się mają filtry powietrza i paliwa
Sprawdź przepływomierz powietrza -taki kawałek rurki z kostką tuż przed kolektorem dolotowym (po odłączeniu powinno być ok).
no i jeszcze jak ostatnio zmieniałeś rozrząd, to trzeba by było kąt wtrysku pewnie podregulować
na razie więcej mi nie przychodzi do głowy, pewnie jak brt przyjdzie to cosik dopisze
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum