Mam mały problem, mam nadzieję, że ktoś z was spotkał się z takim zjawiskiem mianowicie podczas pracy silnika płyn od wspomagania wiruje w zbiorniczku. Czy ktoś z was wie co to może być???
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 13:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak się objawia to, że płyn wiruje
Czy powoduje to jakąś niewłaściwą prace wspomagania
biorąc pod uwage to jak jest zamocowany wąż powrotny do zbiorniczka (nie w osi), to płyn przy pracujacej pompie ma prawo wirować, ale nie chyba nie za mocno... szczerze mówiąc nigdy się temu nie przygladałem
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
No właśnie objawów nieprawidłowej pracy pompy wspomagania nie ma, a to że wiruje po prostu widać przez zbiorczniczek. Dla mnie jest to dość dziwny objaw, choć akurat nie wykluczam, że ten typ po prostu tak ma. Wiem, że w audi na pewno tak nie jest bo już sprawdziłam.
moim zdaniem to jest proste do wytłumaczenia. Weź wiadro i szlauch i zacznij nalewać do wiadra wody trzymając szlauch poziomo, w taki sposób, żeby nie przecinał środka, tylko był trochę odsunięty do ścianki. Zobaczysz jak szybko woda się zacznie ładnie kręcić
Tak właśnie jest zamontowany powrót oleju do zbiorniczka w Roverkach, a, że zbiorniczek jest okrągły, a olej jakby nie patrzeć krąży, więc nie dziwota
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie, nie, samą zasadę wirowania przy zamkniętym obwodzie rozumiem, ale dzięki za wytlumaczenie. Po prostu dla mnie było to coś innego, w żadnym innym samochodzie tego nie widziałam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum