Witam Forumowiczów!
Łódź dysponuje jednym serwisem, gdzie mogą zaprogramować pilota. Pilot czasem zadziała, a czasem nie i trzeba pstrykać, żeby odblokować immobiliser, ale udaje się to na szczęście jeszcze. Jest to Roverek 216 16V z 96r. Pilot Lucas 3TXA. Bateria była wymieniana, ale to nic nie dało. Kodu czterocyfrowego niestety nie mam. Proszę o poradę, gdzie mogę to cudo w okolicach Łodzi (albo nawet poza nimi ) oddać w dobre ręce.Piloty są dwa więc kwota spora. W Łodzi za te dwa pilociki zapłacę: naprawa każdego z nich 150zł(nie wiem czemu chcą je naprawiać??) + programowanie 150zł =450zł. Lub za usunięcie immobilisera 550zł. Proszę o pomoc, o ewentualne namiary na kogoś solidnego, odrobinę tańszego. Nie wiem czy to ma coś wspólnego,ale wcześniej pilot działał bez zarzutu, tzn. przed wymianą stojana alternatora. Kilka razy ładowałem akumulator zanim się zorientowałem o co chodzi.Będę wdzięczny za wskazanie serwisu.Pozdrawiam!
piter34: retusz tematu
Ostatnio zmieniony przez piter34 Wto Lip 31, 2007 22:57, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 22:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Obydwa działają b. słabo (ten ostatnio używany jakby gorzej, nie chce zamykać drzwi i kilka razy pstrykać muszę żeby odblokować immo. Ten mniej używany troszkę lepiej działa).
ja za zaprogramowanie dwóch pilotów, odczytanie kodu immo w tym warsztacie zapłaciłem tylko 150 zł. ... i oczywiście obyło się bez żadnych napraw pilotów itp. ... pozdrawiam kolegę z Łodzi
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 12:00
jesli ma Pan stare piloty które są dobre to jak najbardziej możemy je zaprogramować. Tylko trzeba mieć pewność że są dobre, piloty były z Pana pojazdu?
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 12:27
rozumie że działają Panu ale raz po raz , to nie trzeba ich programować , po co chce robić sobie Pan koszty , najlepiej gdzieś do zanieś do zakładu mechaniki precyzyjnej i niech wymienią te mikro switche , bo to jest ich wina.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
switche to możesz nawet sam wymienić, tylko trochę zwinne paluchy trzeba mieć i porządną lutownicę (no i jeszcze grucha nie zaszkodzi
Kupisz w każdym sklepie z elektroniką bez problemu, za jakieś 2,50, to są z 4-ma nóżkami i takim długim przyciskiem, najlepiej otwórz pilota i zobacz, żeby kupić takie same
Jeśli nie chcesz sam lutować, to spytaj w sklepie, czy nie znają jakiegoś elektronika, który miałby czas żeby coś takiego zrobić, napewno będą wiedzieć
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Warto wymienić switche przed programowaniem, będzie spokój z nimi na dłuższy czas. Najlepiej jak pisał sTERYD rozebrać pilota i dobrać przyciski do niego, bo u mnie w aucie są dwa różne piloty i róznią się też przyciskami. Te które wymieniałem były do montazu powierzchniowego. Wymiana prosta, dla kogoś kto miał kiedyś lutownice w reku. Najlepiej skorzystać ze stacji lutowniczej, bo zapewnia odpowiednią precyzję, ale inną lutownicą też da sie tą operację wykonać. Warto przy okazji sprawdzić też pozostałe luty, szczególnie te od mocowania baterii.
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 09:21 wymiana microstykow
witam ja kupilem styki w zwyklym sklepie elektronicznym (niedaleko domu kultury) a przelutowaniem zajal sie warsztat samochodowy naprzeciwko pubu Dublin - po drugiej stronie Kościuszki. cena 15 zl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum