Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam witam.
Jaki środek do prania/czyszczenia jasnej tapicerki polecacie?
Tapicerka jest w zasadzie czysta, ma tylko jakieś lekkie przybrudzenia, ale stwierdziłem, że miło byłoby odświeżyć ją na wiosnę.
Odstawienie do myjni odpada.
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Czw Lis 18, 2010 11:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 10:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 11:00
Witaj
W zasadzie do czyszczenia najlepiej użyć vanish-a do tapicerek i dywanów, nakładasz pianę a później (po wyschnięciu) odkurzasz tapicerkę - jeśli nie pomoże to przynajmniej odświeżysz tapicerkę.
Kiedyś jak miałem plamę z kawy to użyłem w dużej ilości ciepłej wody z proszkiem do prania - wymontowałem siedzisko i nasanczałem tapicerkę i gąbkę pod tapicerką tą wodą pozwalałem chwile podziałać i wyciskałem ile dałem rade i tak zabieg ten powtarzałem aż wyciskana woda nie stała sie czysta (w miarę) - później jeszcze to samo ale czystą wodą aż przestało sie pienić - efekt murowany i świeżutkie wszystko jak z fabryki - tylko że cały dzień to zajęło
Kiedyś czyściłem tapicerkę w Golfie III. Raz była to pianka w sprayu, ale jakiej badziewnej firmy, i była do d***, ale za drugim razem kupiłem piankę firmy Johnson&Johnson (chyba), bo miałem rozlaną Cole na fotel. Pojemnik był mniejszy od tego pierwszego, ledwo starczyło na wszystkie fotele, ale plamy i brud zeszły idealnie.
Ok, dzięki za rady, w takim razie zakupie Tuff Stuff Jak odswieże tapicerke dam znać jak poszło. Jeszcze tylko poczekam aż będzie upalna śliczna pogoda i wtedy wezmę się za robotę
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 07:27
Ja tam poszedłem na łatwiznę i przed chwilą moja brysia trafiła w ręce wyszkolonego szpenia od czyszczenia samochodów. Co prawda kosztować mnie to będzie 120PLN, ale cierpie na ustawiczny i chroniczny brak czasu, więc.... rozumiecie.
Pozdrówka
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam.
Moim zdaniem, jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
Cyt.: "Przedmiotem aukcji jest koncentrat do czyszczenia tkanin, winylu, plastiku, silnika czy kół!!" Jak można porównać zabrudzenia tapicerki i silnika? To chyba jakaś chała.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Mar 2005 Posty: 164 Skąd: RUMIA
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 08:21
Ja uzywalem do mycia podsufitówki jakis srorek w pompce serii K2. Wystarczylo spsikac czysczona powierzchnie, odczekac chwile a nastepnie przetrzec wilgotna szmatka i po zabawie
_________________ Pozdrowienia z 3miata
Tacowski R416 Si
I stało się - tydzień temu odświeżyłem całą tapicerkę w aucie. Zużyłem 2 butle Tuff Stuff. Preparat naprawdę doskonale działa i jestem bardzo zadowolony z efektu.
Najpierw popryskałem pianką, następnie poszorowałem bardzo delikatną szczoteczką, po czym całość zebrałem szmatką. Efekt super
Szczoteczka do rąk - miała takie bardzo delikatne włosie (podobne do szczotek którymi myje się auta i nie rysują one lakieru) które nie szarpało tapicerki. Jednym słowem delikatna szczoteczką do rąk z TESCO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum