Wysłany: Pon Sie 06, 2007 19:19 [R620] Pompa paliwa
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam padła mi pompa paliwa (najwidoczniej ją zatarłem) a nie moge jej zlokalizować, oraz jak zdejmuje sie tylnia kanape w 600-tkach.. prosze o pomoc.... z reguly sam wszystko naprawiam a tym razem mam problem...
Paul: retuszyk tematu
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 10, 2011 14:48, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 06, 2007 19:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Usterka wyglądała tak jak zatarcie pompy paliwowej. w czasie awarii obroty powoli spadały do zera... Do filtra paliwa nie dociera paliwo, wogule zachowuje sie jak by nie mial wachy, dlatego też wywnioskowałem iż to pompa... Kodów nie sprawdzałem, ale chyba dzis pojade do mechanika jednak.
A próbowałeś pompować tą gruszką co jest przed filtrem paliwa?? Może jakiś syf Ci sie dostał do rurki i blokuje przepływ. Zakładam, że filtr paliwa jest OK.
W SDi nie ma pompy elektrycznej w baku paliwowym, wiec trzeba samemu podpompować tą gruszką. Jeśli będzie paliwo leciało, to znaczy, że coś jest nie tak z pompą wtryskową. Ale nie sądzę, żeby była zatarta. Pewnie jakas inna usterka. Sprawdź najpierw sam układ paliwowy a dopiero później zabieraj się za pompę wtryskową.
A może poprostu jest dziurka na przewodzie doprowadzajacym i ssie sobie powietrze,
tudzież przytkany/zagięty/w jakiś inny sposób niedrożny przewód.
Wygląda jakby się poprostu zapowietrzał
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum