Witam
Mam pytanko gdzie macie zamontowane swoje CB radia (ten kto ma )
Ja ma R400 i przymocowałem sobie na prawej ściance konsoli centralnej (radio jest pionowo na prawym boku).
Mam ostatnio trochę schizy ze ktoś mi je dzióbnie kombinowałem gdzie by je tu ukryć żeby było wygodnie używać a nie rzucało sie w oczy jak auto stoi na parkingu
Ma ktoś jakiś dobry patent bo juz mi sie znudziło ciągle zabieranie radia ze sobą
Czekam na Wasze pomysły
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 08, 2007 23:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmmmmm myślę że pomysł kolegi Tommyyogi20 z Wrocka Ci się spodoba. Mianowicie ma CB radio w miejscu popielniczki i jedyne co musi zrobić, to wrzucić antenę na dach i przykręcić gruchę. Może zapoda zdjęcia jak się pojawi.
Swoje zamontowałem po lewej stronie pod przełącznikiem regulacji lusterek. Ale podobnie jak Ty wyjmuję CB a właściwie to korzystam tylko jak wybieram się gdzieś w trasę.
A ja swoje woze na siedzeniu albo miedzy siedzeniami
To z racji tego, ze radio wedruje sobie pomiedzy dwoma autkami.
Ale przy siedzeniu (jak zapiecie pasow) to dobre miejsce, bo sie wygodnie reguluje potencjometrami. Zrobilem tym sposoben 2tys km i bylo fajnie... no nie Brt ?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
ja swoje CB zamontowałem również po prawej stronie konsoli centralnej (przy lewej nodze pasażera)
... do zamontowania uchwytu wykorzystałem fabryczną śrubę konsoli, która tam się znajduje czyli obeszło się bez dodatkowych dziur w samochodzie
ale niestety ciągłe wyciąganie CB z samochodu jest męczące więc również jak koledzy używam go już praktycznie tylko gdy jadę w trasę ...
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
witam
podobnie jak gniewu przykręciłem na tej fabrycznej śrubie dodatkowo podkleiłem taśmą dwustronna, podczas jazdy jest ok tylko to radio wyciągać trzeba dlatego pytam
dzięki za odzew może ktoś ma jeszcze jakieś "patenty"
[ Dodano: Czw Sie 09, 2007 4:40 pm ]
Brt napisał/a:
CB radio w miejscu popielniczki i jedyne co musi zrobić, to wrzucić antenę na dach i przykręcić gruchę.
hmmm......Oglądałem to miejsce gdzie jest popielniczka, na szerokość radio mi wejdzie ale z tylu jest plastikowa ścianka (jest tam dość płytko... radio będzie mi wystawało)
Wie ktoś co jest za ta ścianka czy jest tam puste miejsce??? bo jak cos to mogę wyciąć ta ściankę żeby radio sie zmieściło.... ale cos mi sie wydaje ze sa tam jakieś elementy ogrzewania wnętrza
Wie ktoś jak to wygląda w R400 bo nie chce mi sie rozbierać całej konsoli żeby to sprawdzić
Tak mam zamontowane i nic nie trzeba przy tym niszczyc, w razie co wyciągam radio przykręcam półke na kasety i śladu nie ma
http://www.cb-radio.pl/ga...lbum=82&start=0
BTW taki temat już chyba jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum