Wysłany: Czw Sie 09, 2007 08:48 [R75] Naprawa blacharsko-lakiernicza
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam
przykra sprawa wczoraj miałem dzwona swoim roverkiem ,kobietka w malutkim autku (seat ibiza) miała ochotę chyba na coś więcej i pocałowała mojego rovera w prawy przód . Moje ptytanie brzmi czy jest jeszcze jakiś serwis ASO który by mi to naprawił
_________________ PoTrolu
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lis 21, 2010 01:29, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 08:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jakiś jest:
http://www.roverki.pl/garage.php
tylko nie wiem, czy akurat w twojej okolicy
Ale zawsze możesz Roverka naprawić, u każdego porządnego blacharza, nie koniecznie zaraz w ASO (no chyba, że nie masz co z kasą robić
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
ZTCW, to żadnego ASO już nie ma są tylko byłe.
Poszukaj na www.roverki.pl/garage.php najbliższego i sprawdź, czy ubezpieczyciel ma z nimi umowę. Wtedy rozważ rozliczenie bezgotówkowe warsztat <-> ubezpieczyciel, bo najmniej biegania będziesz miał
Pomógł: 12 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 157 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 11:33
pytanie jak sa mocowane listwy chromowane na błotnikach (dot. R 75)? w jaki sposób można je zdemontować? bo widzę, że koledze POTROLU odpadła. Czy to są jakieś wciski??
na zdjęciu widać takie plastikowe mocowania
można próbować wysunąć z nich listwę wzdłuż, wyszarpywanie wiąże się ze sporym ryzykiem połamania tych mocowań ale są do dostania bez problemu więc nie ma się co szczypać
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Proponuję jeszcze sprawdzić czy ta mała"kraksa" nie uszkodziła przedniej lampy. A konkretnie czy działa silniczek do jej ustawienia? Czy też lamapa spadla z zawiasu czy , niedaj bo..e, coś innego? Tak na wszelki wypadek poniewaz wgniecenie mogło dokonać uszkodzeń.
A co do blacharza i lakiernika to nie idź do byłego ASO (ceny!!!). Niech znajomi polecą ci kogoś sprawdzonego. Na pewno bedzie taniej.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
dacie wiarę od takiego uderzenie przestała mi działać klima i licznik nie liczy kilometrów w związku z tym nie wiem ile jadę hmm. Chyba jednak przydałby się serwis może macie jakiś plan gdzie , jeżeli chodzi o kasę to ubezpieczyciel płaci więc się o to nie martwię
Jak myślę, to naprawa będzie z OC sprawcy, więc co za różnica? A o ile mniej biegania, szukania części itp. ..........
Tak. Ale wiem, że można dużo zaoszczędzić biorąc gotówkę (nawet parę setek do kieszeni) . Wszystko zależy jak potrolu na to się zapatruje. Czy ma ochotę sam w tej naprawie uczestniczyć.
[ Dodano: Czw Sie 09, 2007 12:51 pm ]
potrolu napisał/a:
dacie wiarę od takiego uderzenie przestała mi działać klima i licznik nie liczy kilometrów w związku z tym nie wiem ile jadę hmm
No to juz poważna sprawa.
Licznik i prętkościomierz to przypuszczam uszkodzenie czujnika ABS.
Jednak warsztat !
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez romans Czw Sie 09, 2007 11:55, w całości zmieniany 1 raz
dacie wiarę od takiego uderzenie przestała mi działać klima i licznik nie liczy kilometrów w związku z tym nie wiem ile jadę hmm.
to akurat bardzo prosto wytłumaczyć:
Klima nie działa, bo zmiażdżony został czujnik temperatury zewnętrznej znajdujący sie w okolicach prawego błotnika.
Licznik bierze informację z czujników ABS po prawej stronie, więc pewnie przy uderzeniu się odpiął, albo uszkodził
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 13:28
podam tobie ceny żeby oc ciebie nie zrobiło w balona :
nowe orginały:
zderzak przód goły -1950
listwa prawa na zderzak 355zł
mocowanie zderzaka prawa strona 30zł
błotnik prawy 1200zł+ listwa chrom 270zł + spinki 11zł/szt
nadkole 170zł
kierunek 125zł
ceny według stanu na miesiąc sierpień 2007 nowe orginały
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Dzięki to będą na pewno cenne informacje uszkodzeniu uległy jeszcze lampa, zbiorniczek na płyn od spryskiwaczy , opona, felga do lakierowania, no i nie wiem co z tymi w/w czujnikami ABS i temperatury kolego PHJOWI ile to wszystko może kosztować??
niestety jeszcze nie nie wiem ile kasy dostanę i w związku z tym nie wiem czy będę naprawiał w jakimś ASO czy w prywatnym warsztacie jak mi będą chcieli dać mało kasy to pojadę do ASO
mam pytanie. Jak jest z kolorem? Najbardziej martwię się, że to niemożliwe dobrać odpowiedni odcień. Czy jak auto wróci od blacharza to będzie widać różnice? Trochę to przerażająca perspektywa...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum