Wysłany: Sob Sie 11, 2007 16:03 [R220Di '96] Tylni spryskiwacz
Witam
Od paru dni jestem posiadaczem Roverka z 96 roku z silnikiem Disla 86koni.
Zauwazylem ze nie dziala mi tylni spryskiwacz silniczek dzila bo slychac ale nie pryska
prawdo podobnie jest to nieszczelnosc w ukladzie bo jak pyskalem na tyl widac ze cos mi kapie pod tylnimi lewymi drzwiami prawie przy kole. Czy to wlasnie tamtedy ida przewody do tylnego spryskiwacza i jakie jest do niego dojscie??
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 11, 2007 16:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam i gratuluje zakupu
Miałem ten sam problem i jest już chyba opisany na forum albo na stronie. Przewody idą z lewej strony przez gumę łączącą klapę bagażnika z karoserią. U mnie tam było łączenie które puściło (ktoś musiał już to naprawiać). Zrobiłem i jest ok. Czasem cieknie z tyłu wtedy trzeba odkręcić osłonę z tyłu na klapie i sprawdzić połączenie z wężyka z silnikiem.
Pozdrawiam
JArek
Hmm, czy to dobra cena? Myśle, że tak, jak autko jest w dobrym stanie, to nawet bardzo dobra, Ja za swojego 3 drzwiowego 214 SI z 97 roku dałem 7500 był z książką serwisową, udokumentowany przebieg 115000km, tylko uszczelka pod głoica do wymiany no i tansport na lawecie do domu mi doszedł, więc w sumie koło 9000 mi wyszło, ale autko super
Dziekuje za tak ekspresowa odpowiedz.
Czy 10tys, za tego Rovera 5 dzrzwiowy to dobra cena jak sadzicie przebieg 134tys.
Ja za swojego dałem 10400 (też 5D), tyle że musiałem wybulić jeszcze 500 zł za recycling i większą opłatę rejestracyjną (mam zamiar się odwoływać od tej opłaty recyclingowej!!) rocznik 1997 na liczniku było 135 tys. Parę rzeczy do zrobienia wypadło po przejechaniu ponad 4 tys. ale jestem zadowolony Mało pali, choć zanim się sprężarka włączy to taki trochę mułowaty no i trochę głośny ale to raczej kwestia wydechu
Do tej pory zrobiłem: łącznik od kolektora, tylny spryskiwacz, wymienione wycieraczki, olej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum